USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин мало не загинув у крижаній воді. ФОТО

24 Березня 2011 11:53
Мешканець Старих Червищ Камінь-Каширського району Павло Яцук понад двадцять хвилин чоловік пробув у холодній воді річки Стохід – на щастя, його вчасно врятували селяни.
15 березня Яцук вирішив провідати свою племінницю, яка мешкає у сусідньому селі Нові Червища, - пише Волинь-нова.
Шлях вирішив скоротити і попрямував навпростець через річку, на якій ще трималася крига. Біля берега на мілині вона була ще досить міцною, тож чоловік безпечно дійшов до середини.
Але посеред річки лід підмила течія, і чоловік опинився по шию у холодній воді. Він борсався і чіплявся за лід, але вибратися самотужки ніяк не міг. Тому повис, вхопившись за кригу, і почав кликати на допомогу.
Сили залишали Яцука, а тіло скував холод. Він міг би загинути, якби його крик не почула жителька Нових Червищ Галина Ковальчук.
Вона в цей час разом із дочкою та зятем переносила сіно на іншому березі річки.
Зять Сергій Довжик кинувся туди, де лунав з-за очерету крик про допомогу. Він прихопив із собою мотузку та палку.
Його наздогнав сусід Василь Зицик, який теж почув крики.
По крихкій кризі вони пройшли метрів п'ятсот. Вже біля потопельника їх наздогнав ще один односельчанин – Володимир Невар, котрого покликала Галина Ковальчук.
Утрьох чоловіки взялися рятувати потопельника. Чоловіки кинули Павлові Яцику палку, а потім і мотузку, але сили у Павла, аби вчепитися, не було. Тож Володимир Невар підповз ближче до ополонки й обмотав мотузкою під руками Павла Яцика.
Коли витягнули чоловіка з води на кригу, Володимир Невар зняв свій верхній одяг і дав врятованому, а сам побіг по санчата.
Санчатами і доправили потерпілого до однієї із найближчих осель, викликали сільську медичку. Поки її не було, Павла рятували та відігрівали ті, хто його дістав із крижаної купелі.
«Скільки часу Павло Яцук просидів у холодній воді – достеменно не знає ніхто, – каже завідуюча фельдшерсько-акушерським пунктом Марія Салівончик. – Був він у вкрай тяжкому стані: його тіло скорчило від холоду, пальці посиніли, пульс ледве прослуховувався. Лише після уколу і розтирання він подав ознаки життя».
Нині Павло Яцук почувається добре. Те, що з ним трапилося, згадує тепер неначе жахливий сон. І дякує Богу, що послав йому таких рятівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Lawbreaker Показати IP 24 Березня 2011 20:30
Браво!!! Єсть єстчьо люді в наших сєлєньях.
volyn Показати IP 25 Березня 2011 04:56
Vonu tam byxalu a ne sino perevozulu

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus