USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Волинянин повернувся із ув’язнення в Польщі, аби потрапити до СІЗО Луцька

8 Липня 2009 09:29
2 липня на Ягодинській митниці польські поліцейські передали українським колегам утікача, який після вироку суду зник із Волині. Тепер йому доведеться відбути термін ув’язнення, – 8 липня інформують «Волинські Новини».
 
У 2000 році чоловіка засудив Ківерцівський районний суд Волинської області за зберігання наркотиків, та відразу після винесення вироку зник. У зв’язку зі зникненням громадянина волинські правоохоронці оголосили його у міжнародний розшук. Одначе тільки через дев’ять років зловмисника вдалося притягнути до відповідальності.
Як повідомляють у ВЗГ УМВС у Волинській області, через певний час після зникнення з території області чоловік направився до Польської Республіки. Але і там законослухняного життя у нього не вдалося. Польськими поліцейськими чоловік був притягнений до відповідальності за розбійний напад. Йому довелося відбути строк покарання у польській в’язниці міста Влодава.
 
Та польські правоохоронці, як тільки затримали українського злочинця, звернулися до сектора Укрбюро Інтерполу УМВС України у Волинській області для ідентифікації особи. Працівники сектора встановили, що цього громадянина уже давно розшукують на Україні, а саме на Волині, за зберігання наркотиків. Тоді поляки відразу повідомили ініціатора розшуку про виявлення місця перебування утікача. Вони сповістили українських міліціонерів, що розшукуваний в Україні Віталій перебуває в них у в’язниці та відбуває строк покарання за вчинення тяжкого злочину – розбою.
Після закінчення покарання Віталія у Польській Республіці за домовленістю Міністерства юстиції Республіки Польща та Міністерства юстиції України згідно з Європейською конвенцією «Про видачу правопорушників» було досягнуто згоди про екстрадицію даного громадянина на батьківщину для відбуття строку покарання за вчинення злочину, передбаченого статтею 229-6 ч. 1, 2 ((в редакції 1960 року) незаконне зберігання наркотичних речовин) КК України.
Чоловік був переданий польськими правоохоронцями українським колегам, після чого працівниками сектора Укрбюро Інтерполу УМВС України у Волинській області був доставлений у слідчий ізолятор №2 міста Луцька.
 
Поспілкуватися з пресою волинянин бажання не виявив та уникав будь-яких можливостей потрапити до об’єктиву камер і фотоапаратів. Побувавши за кордоном, відсидівши у польській в’язниці, Віталій муситиме відбути два роки покарання і на Волині за вже давно вчинений злочин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus