USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Врятували 15 відпочивальників на озері Світязь

12 Серпня 2013 10:03
10 серпня о 17:50 Шацьке водолазно-рятувальне відділення поінформували про те, що на середині озера Світязь потребують допомоги 15 відпочиваючих на декількох човнах, поінформували у прес-службі з надзвичайних ситуацій в області.
Юнаки та дівчата віком від 16 до 26 років дістались до острова на веслах, але повернутись назад їм завадив сильний вітер та висока хвиля через різке погіршення погодних умов. Їх човни відносило все далі від берега. Відпочивальники знесилились, змерзли і благали про допомогу.
На щастя, їх вчасно помітили рятувальники відділення із спостережного поста і вже за 3 хвилини, завдяки моторному човну, швидко дістались до відпочивальників і забрали їх усіх на борт, а плавзасоби на буксирі доправили до берега.
Врятовані медичної допомоги не потребували, а тому після детального інструктажу з правил безпеки під час відпочинку на воді та правил користування плавзасобами щиро подякували рятувальникам за допомогу і вирушили до своїх місць розташування.
Зі слів начальника групи водолазно-рятувальних робіт Аркадія Малія, такі випадки на Світязі непоодинокі: відпочиваючі часто ігнорують застереження рятувальників щодо штормового попередження і необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відпочинку на воді.
Тим часом погода на озері може змінитись за лічені хвилини і сильний вітер віднесе надувний матрац чи човен далеко від берега. Тому він радить дорослим суворо дотримуватись правил безпеки на воді і правил користування човнами та катамаранами, не заходити у воду в стані сп’яніння і уважно стежити за своїми дітьми під час відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
7557 Показати IP 12 Серпня 2013 10:31
Юнаки та дівчата віком від 26 до 16 років дістались до острова на веслах !!! Вдумайтесь в написаний текст !!!
Очевидець Показати IP 12 Серпня 2013 13:22
Так і було, тільки не на веслах, а човнах. І зі сторони те все нагадувало порятунок шкідливих кошенят, котрі впали у воду і борсаються...
Міля Показати IP 12 Серпня 2013 17:54
Напевно юнаки та дівчата, по-геройськи, вмазані були.? І серед 15 жодного розумного не було?
Іван до Міля Показати IP 13 Серпня 2013 14:38
Я сам був на одному з човнів що пристали до острова і частину людей з нашого човна (мене в їх числі) потім забрали рятувальники. Я можу абсолютно точно сказати що всі були тверезі. У такій ситуації міг опинитись кожен, адже перед відправленням небо було чистим і ніщо не передбачало шторму.
ВАРВАРА Показати IP 13 Серпня 2013 14:46
Шановні коментатори.Давайте навчимося обговорювати статті, щоб робити висновки для кожного. А ми що робимо? Кидаємо репліки які є тільки вашим припущенням. Іван напевно справді там був тому його коментар для мене є висловленням інформаційного плану. Варто навчитися нам брати уроки з кожної інформації, а не просто бути "плетунами".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus