USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За продаж спиртного неповнолітнім забрали ліцензії

9 Травня 2013 08:30
Через продаж спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім у чотирьох підприємців на Волині відібрали ліцензії, - про це йдеться на СЗГ УМВС в області.

Щодо таких інцидентів розповів старший оперуповноважений в особливо важливих справах сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області майор міліції Василь Лесь: «Є такі факти. З початку року їх зафіксовано 56. На продавців, які здійснили продаж, складено адміністративні протоколи за частиною 2 статті 156 (порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні порушення, які направлені на адміністративні комісії для прийняття остаточного рішення. До речі, санкції за даною статтею передбачають штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень). Після розгляду протоколів адміністративними комісіями матеріали направляються до регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів у Волинській області ДПА. Все це робиться задля того, аби вирішити питання застосування до порушників фінансових санкцій».

За його словами, протягом чотирьох місяців у чотирьох підприємців забрали ліцензії. «Загалом суб'єкт господарювання може бути покараний анулюванням ліцензії та штрафом у розмірі 6800 гривень. При цьому відповідальність за продаж спиртних напоїв та цигарок буде нести як продавець, так і власник торгівельного закладу. Тому підприємцям необхідно проводити роз'яснювальну роботу зі своїми працівниками щодо заборони продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім. Ми й надалі проводитимемо рейди, під час яких виявлятимемо тих, хто заради комерційної вигоди нехтує чинним законодавством. Тому звертаємося до усіх мешканців області з проханням неухильно дотримуватися закону та пам’ятати, що кожен із нас відповідає за майбутнє нашого покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтеся: хтось може це запропонувати і вашій дитині», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олежик Показати IP 9 Травня 2013 09:42
Забрали в чотирьох, а потрібно у всіх...
Факт до Олежик Показати IP 9 Травня 2013 14:37
А інші домовились бо за спиртне завжди можна домовитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus