USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За тиждень на Волині затримали 31 нелегала

23 Листопада 2010 10:51
Правоохоронці за період з 8 по 15 листопада на території Волинської області затримали 31 нелегального мігранта, з яких троє громадян Російської Федерації у складі організованої групи.
Затримання відбувалося у рамках загальнодержавної оперативно-профілактичної операції «Мігрант», повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Основні зусилля працівників міліції були спрямовані на проведення заходів щодо запобігання порушенням законодавства про правовий статус іноземців, розкриття та припинення злочинів та інших правопорушень, що скоюються іноземцями та особами без громадянства, в тому числі у співучасті з громадянами України, зміцнення контролю за створенням та функціонуванням спільних підприємств, компаній, сфера діяльності яких пов’язана з іноземним туризмом, навчальних закладів, котрі здійснюють підготовку іноземців та осіб без громадянства.
До проведення операції в середньому щодобово залучалось 329 працівників органів внутрішніх справ, які в складі пересувних мобільних груп здійснювали відпрацювання ринків, готелів, гуртожитків, проводили поквартирні обходи громадян на предмет встановлення нелегальних мігрантів та осіб, що безпосередньо сприяють їм.
З метою запобігання прибуттю в Україну потенційних незаконних мігрантів здійснювались перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються оптовою та роздрібною торгівлею.
В загальному ж працівниками УГІРФО перевірено 5487 об’єктів, з них 3232 місця проживання, тобто готелів, гуртожитків та приватних помешкань, 408 навчальних закладів, туристичних організацій та інших суб’єктів підприємницької діяльності, 135 ринків, 109 автомобільних та залізничних вокзалів і 1603 транспортних засоби.
За межі держави за період операції видворено 31 нелегального мігранта та іноземця, які допускали адміністративні правопорушення, з них 5 – у примусовому порядку.
Правоохоронці розповідають, що проблема незаконної міграції гостро стоїть у багатьох державах світу. Серед основних причин незаконної міграції – попит на дешеву робочу силу, низький рівень життя у своїй країні, що спонукає людей іти на авантюри.
Також причиною може бути переховування від переслідування владою за вчинений злочин на іншій території.
Більша частина незаконних мігрантів їде на Волинь, щоб працювати на будівництві або у сфері обслуговування, тобто на ринках, у кафе та магазинах.
Звичайно, це дозволено і роботодавець має право взяти на роботу такого працівника, але тільки за наявності дозволу на працевлаштування обласного центру зайнятості. А згодом узаконити термін перебування людини на території України в обласному УГІРФО УМВС України у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus