USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Засудили злочинну групу, яка відбирала у лучан квартири

6 Травня 2011 12:21
Винесли вирок учасникам злочинної групи, які обманним шляхом відбирали в лучан квартири, продавали їх, а гроші розподіляли між собою.
Шахраї дізнавалися, де в обласному центрі Волині проживають одинокі пенсіонери чи люди, які мають розлади психіки, а також ті, хто зловживає спиртним. Тоді входили в довіру до власників квартир, і якщо ті були хворими – пропонували догляд. Про це розповіла помічник прокурора міста Луцька Катерина Балас, – пише газета «Експрес».
«Доглядальники» споювали потерпілих, а тоді, використовуючи їхній безпорадний стан, намовляли оформити на них чи на підставних осіб заповіти.
Обманним шляхом жертв відвозили до приватного нотаріуса в Рівненську область, де організовували оформлення документів. Коли власники відмовлялися підписувати документи, зловмисники їх викрадали і використовували для оформлення договорів купівлі-продажу цих квартир підставних осіб.
«Набувши право на майно, його продавали, не надаючи колишнім власникам проданих квартир ніякого іншого житла, а гроші, отримані від відчуження, розподіляли між усіма учасниками злочинної групи, – розповіла Балас. – У такий спосіб шахраї відібрали в жителів Луцька чотири квартири, а привласнити ще чотири квартири їм не вдалося».
До кримінальної групи входили 35-річна лучанка Олена К., 45-річний Ділгам А., 35-річна жителька села Липини Луцького району Ірина К., лучани 55-річна Ганна М та 28-річний Роман Р., 44-річний житель села Боратин Луцького району Ростислав Д.
Вироком суду Олену К., Ділгама А. позбавлено волі терміном на 8 років з конфіскацією належного їм майна. Іншим ухвалив вирок у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з відтермінуванням виконання вироку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
а ще Показати IP 6 Травня 2011 13:53
а ще добре б переселити постраждалих у житло цих нелюдів і заставити їх піклуватися за постражалих-щоб і сусіди і родичі бачили яка то наволоч у людській подобі.бо знущатися з людського горя то просто жахливо.
пп Показати IP 6 Травня 2011 16:52
раз відбувся суд і визнав їх винними то певно можна писати і прізвище а не 35-річна лучанка Олена К., 45-річний Ділгам А., 35-річна жителька села Липини Луцького району Ірина К., лучани 55-річна Ганна М та 28-річний Роман Р., 44-річний житель села Боратин Луцького району Ростислав Д.-ВИ ж головного лікаря пологового без суду оголосили і паскудили а тут така журналістська толерантність.
Ester Показати IP 6 Травня 2011 19:30
Бо головний лікар пологового будинку м. Луцька - особа публічна, люди або знають його ім'я, або знають, де дізнатись. А тут, очевидно, особи приватні. Крім того, навіть єдиний державний реєстр судових рішень, який діяв до 2011 року не подає інформації про особу засуджених та інших учасників процесу, крім судді, прокурора і секретаря. Таким чином, не можна звинуватити журналіста у його продиктованому законом бажанні приховати ім'я злочинців)
))) до Ester Показати IP 7 Травня 2011 20:05
а перед законом какая разница, публичный человек или нет? есть решение суда - фамилии налицо, надо знать своих героев

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus