USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Затримали четвертого учасника групи фальшивомонетників

5 Липня 2011 16:56
Затримали учасника злочинної групи, яка на Волині збувала підроблені грошові знаки: він певний час переховувався від слідства і знаходився у розшуку.
Трьох інших учасників, нагадаємо, затримали ще у травні, - інформують у ВЗГ УМВС України в області.
Тоді працівники Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області під час збуту підробленої банкноти НБУ номіналом 500 гривень затримали 46-річного жителя Дніпропетровська Юрія Д.
В ході розслідування правоохоронці встановили, що цей громадянин здійснював розрахунок за придбані товари підробленими грішми в декількох магазинах міста Нововолинська.
У результаті слідчо-оперативних заходів було затримано 39-річну волинянку Наталію Є., в сумці якої виявлено знаряддя виготовлення підроблених банкнот НБУ, зокрема два клаптики паперу, заклеєні прозорим скотчем, під котрим нанесені голограмні копії зображення водяних знаків портретів Григорія Сковороди, Лесі Українки, Михайла Грушевського й Тараса Шевченка.
Крім того, правоохоронці з’ясували, що до збуту підроблених грошей причетна і дружина затриманого Юрія Д. – 51-річна жителька Дніпропетровська Ірина Д., яка здійснювала збут на території Іваничівського району та міста Нововолинськ.
Усіх трьох зловмисників тоді було затримано
Щоб затримати четвертого фігуранта, наприкінці травня співробітники УДСБЕЗ та СУ УМВС України у Волинській області при підтримці колег з Дніпропетровської області у Дніпропетровську закупили 2 купюри з ознаками підробки номіналом по 500 гривень та 1 купюру номіналом 10 доларів США в 55-річного місцевого мешканця Ігоря К., раніше судимого.
У ході санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів на Волині та у Дніпропетровську виявлено та вилучено 29 700 гривень купюрами різного номіналу з ознаками підробки.
Також виявили обладнання для виготовлення підроблених купюр – пристрій багатофункціональний з рідкокристалічним екраном та USB роз’ємом для зчитування інформації з флеш носіїв, скло, кольорові гелеві ручки та інше.
Всього на рахунку зловмисників задокументовано 12 фактів збуту підроблених грошей.
Зараз всі фігуранти затримані, проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання про кваліфікацію дій фігурантів, як скоєні в складі організованої злочинної групи.
Наразі порушено кримінальну справу за статтею 199 Кримінального кодексу України – виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї.
Стаття передбачає позбавлення волі строком до десяти років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus