USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Землетрус у Японії забрав понад 12 тисяч життів

4 Квітня 2011 15:50
У результаті руйнівного землетрусу і цунамі у Японії загинуло 12 тисяч 175 осіб.
Такі останні дані Національного поліцейського агентства Японії, - повідомляє Gazeta.ua.
Велика частина загиблих припадає на префектури Міягі – 7 тисяч 431 особа, Івате – 3 тисячі 558 осіб, а також Фукусіма – 1 тисяча 126 осіб.
Також, за даними відомства, у списку зниклих безвісти вважаються 15 тисяч 489 осіб.
1 квітня в найбільш постраждалих від землетрусу і цунамі районах Японії почалася триденна масштабна американо-японська спільна пошукова операція, в якій брали участь тисячі американських і японських військових, а також місцеві пожежні і сили берегової охорони. Із зони пошуку була виключена територія в межах 30 кілометрів від аварійної АЕС через високу радіацію.
За три дні роботи їм вдалося виявити тіла 79 осіб.
Крім того, за інформацією поліцейських, попередні дані про майновий збиток виражаються в сотнях тисяч пошкоджених або зруйнованих будівель.
Так, частково пошкоджено більше 137 тисяч будинків у дев'яти префектурах, повністю знищено понад 45,6 тисячі будівель.
Крім того, як повідомляє Newsru, за неофіційними джерелами внаслідок катастрофи загинули 27 тисяч 650 осіб.
Експерти стверджують, що число жертв землетрусу могло бути набагато більше – як, наприклад, в Індонезії, де в 2004 році аналогічне лихо забрало 230 тисяч життів. Пояснюється це тим, що жителі прибережних районів Японії постійно проходять спеціальні тренування – вже п'ятирічні діти знають, як реагувати на сигнал тривоги

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus