USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Жахливий теракт у Ніцці: вантажівка в'їхала у натовп

15 Липня 2016 08:45
Трагедія трапилася у Ніцці. Поліція почала спецоперацію. Городян просять залишатися у своїх будинках, - інформує 5 канал.

Під час святкування Дня взяття Бастилії у Ніцці у натовп відпочивальників на Англійській набережній, навпроти готелю Negresco, врізалася вантажівка. Здійнялася паніка. Після цього з автомобіля вибігли двоє терористів, які відкрили вогонь по перехожих і почали перестрілку з поліцією, передає Сноб з посиланням на AFP. Згідно з даними телеканалу BFM TV, одного із нападників ліквідували.

Як розповів France Info голова субпрефекту французького департаменту Приморських Альп, де знаходиться Ніцца, Себастьян Амберт, вантажівка проїхала як мінімум сто метрів на високій швидкості перед тим, як врізався в натовп людей.

Місцеве видання Le Figaro, з посиланням на джерело в поліції, повідомляє, що кількість загиблих складає щонайменше 73 особи. Разом з тим, СNN повідомляє про 75 загиблих, а France24 - про 77. Ще понад 100 людей могли отримати поранення, передає Інтерфакс-Україна. У той же час, у місцевій прокуратурі зазначили, що ці дані є приблизними і будуть уточнюватись.

На місці трагедії працюють поліцейські й медики.

У вантажівці, яка наїхала на натовп відпочиваючих на набережній у Ніцці, знайшли гранату та зброю. Влада міста назвала подію терактом. Силові структури Франції почали спецоперацію, повідомляє nv.ua з посиланням на ТАСС.


Мер Ніцци закликав городян залишатися у своїх будинках.

Президент Франції Франсуа Олланд екстренно повертається в Париж з Авіньйона.

"Президент Олланд провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Манюелем Вальсом і главою МВС Бернаром Казневим. Він повертається до Парижа та безпосередньо прибуде в головну будівлю МВС, де почала роботу кризова група", - повідомив Єлісейський палац.

Телефон "гарячої лінії" посольства України у Франції: +33 1 43 06 07 37.

Нагадаємо, 4 червня українські прикордонники затримали громадянина Франції з арсеналом зброї, який міг планувати теракти напередодні Євро-2016. Окрім того, голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що українським спецслужбам вдалося запобігти 15 терористичним актам, які планували здійснити на території Франції напередодні та під час проведення Євро-2016. На території України СБУ затримала групу осіб, яких підозрюють у підготовці терактів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лол Показати IP 15 Липня 2016 10:39
Во Франции 80 погибших - мир в панике На востоке Украины больше 5000 погибших, из них около 1000 в период "порохомирия" - миру плевать на это. Двойные стандарты. Жабоеды, мой мпх очень озабочен и обеспокоен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus