USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Провину за постріл дитини з гранатомета в Чернігові покладають на двох військових

5 Вересня 2022 11:55
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом військовослужбовцям, які причетні до поранення дітей на виставці зброї у Чернігові.

Про це пише УП з посиланням на ДБР.

«Один із військовослужбовців під час демонстрації зброї дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ-26) та натиснути на спусковий гачок. У результаті пострілу постраждало щонайменше дев’ятеро осіб, шестеро з яких – діти.

Про підозру повідомлено військовослужбовцю, який дозволив дитині натиснути на спусковий гачок, та його командиру, який дав наказ підлеглим військовослужбовцям привезти зброю на виставку для демонстрації», – йдеться у повідомленні.

Військовослужбовцям повідомлено про підозру в порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч.2 ст. 414 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Підозрюваних затримали, до суду буде подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, трагедія у Чернігові сталася 3 вересня під час виставки боєприпасів. По медичну допомогу звернулися 15 осіб, з яких 8 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 5 Вересня 2022 13:51
Надто багато популяризується така серйозна зброя серед тих громадян, хто вдома її не матиме
Нарід Показати IP 5 Вересня 2022 17:07
ДЕБІЛІВ ХВАТАЄ СКРІЗЬ ТРЕБА БУЛО БОЙОВУ ЗБРОЮ ПЕРТИ? ТА ЩЕ Й З БОЙОВИМИ ПОСТРІЛАМИ? ТЕ ЩЕ Й СПОРЯДЖАТИ? ТА ЩЕЙ ДИТИНІ ДАВАТИ? НЕМА СЛІВ ПРОСТО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus