USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жертвами циклону «Ідай» в Африці стали понад 700 людей

24 Березня 2019 09:57
На південному сході Африки тропічний циклон Ідай залишив катастрофічні наслідки. Підтверджено загибель 417 осіб в Мозамбіку, 259 – в Зімбабве і 56 – в Малаві.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Stormnews.

Зазначається, що кількість жертв може значно збільшитися. Від стихії постраждали більш як 1,7 мільйона осіб.

У провінціях Софала і Маника знищено більш як 10 тисяч будинків. Відсутня електрика і водопостачання, є серйозні проблеми з продовольством і медикаментами. В небезпеці залишаються життя 65 тисяч жителів.



Уряд Канади виділив 3,5 мільйона канадських доларів (2,6 мільйона доларів США) для надання гуманітарної допомоги країнам Африки, які постраждали від циклону «Ідай». Як передає 24 канал, міністр міжнародного розвитку Канади Маріам Монсеф заявила, що вказані гроші будуть, зокрема, спрямовані в ООН і в Міжнародний комітет Червоного хреста.

«Канада виділить цю суму для надання термінової допомоги гуманітарним організаціям, які відреагували на ситуацію з руйнуваннями, викликаними тропічним циклоном «Ідай» в південній частині Африки», – сказала вона.

Нагадаємо, тропічний циклон Ідай привів до паводків, які зруйнували будинки і викликали перебої з подачею електроенергії в Зімбабве, Малаві і Мозамбіку. Майже півмільйона людей втратили домівки. Також постраждали інші країни – Малаві й Зімбабве. Кількість жертв поки навіть неможливо порахувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus