USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Журналісти розповіли про популярний серед школярів наркотик

24 Жовтня 2017 23:23
У школах знаходять нову небезпечну забавку - льодяники із вмістом наркотичної речовини. Самі діти називають їх "суниця". Бажаючі можуть отримати льодяники прямо на перерві безкоштовно задля того, щоб підсадити школярів на наркоту.

Журналісти програми "Гроші" розповіли, що таке "суниця" і як дізнатися, що дитина їх вживає, пише УНІАН.

Таку тему можна почути майже у кожній школі - на курилці поговорити про наркотики. Сьогодні в топі - "суниця". Яскраві цукерки, які у будь-який момент можна покласти до рота. Це новий синтетичний наркотик, створений спеціально для дітей, і дилери вже роздають його в українських школах.
"Перший наркотик дитині завжди дають безкоштовно, спробувати. Це лише приманка, щоб далі людина зрозуміла: о, я хочу. А наступний раз - вже за гроші. Зараз багато звертань із дівчатками 15-16 років", - розповідає керівник організації Narconon Наталія Головцова.

Три столичні школи, різні підлітки. Інформація про новий психотроп "суниця" тут не нова. Щоб заробити гроші собі на наркотики, школярі самі їх розповсюджують. На наркотиках в школі завжди можна добре заробити. Але зараз - найбільший попит на оці незвичайні цукерки: модні й поки що безкоштовні.

Дістати психотроп школярам - не проблема. Спеціальні написи є біля кожної школи: це інтернет-адреси актуальних наркомагазинів. Батьки не розуміють їх значень, а діти завжди знають, де шукати.

"В інтернеті ціна на популярну "суницю" починається від 300 гривень за цукерку. У школах "постійним клієнтам", звичайно ж знижки", - йдеться в сюжеті "Грошей".

Відрізнити залежного підлітка з першого погляду майже не можливо. Зазвичай він охайно одягнений та з порядної родини.

"Зарадити цьому може відверта розмова з дитиною, говорять психологи. Адже перший крок до синтетичного кайфу роблять після великих сімейних сварок. Рівноправні стосунки в родині - найкращий запобіжник від необачних кроків дитини", - йдеться в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 26 Жовтня 2017 11:38
Зарадити цьому могла б нормальна робота поліції. Але на жаль, реформа поки не дала результатів. Досі цей бізнес кришують менти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus