USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Журналісти подали в суд на Луцьку міськраду

11 Вересня 2013 15:04
Після більш ніж трьохмісячних спроб отримати копії декларацій про майно, доходи, витрати і фінансові зобов’язання за 2012 рік депутатів Луцької міської ради, журналісти порталу «Четверта влада» вирішили звернутися до суду. Про це пише сайт міста 0332.ua

Наприкінці квітня цього року портал звернувся до міської ради із запитом на надання копій декларацій про майно, доходи, витрати і фінансові зобов’язання за 2012 рік обранців громади.

Однак, у встановлений законом термін отримали відповідь, де надали копії декларацій лише семи депутатів. Мовляв, решта не погодилася оприлюднити декларації. З інших джерел отримали копії декларацій ще двох обранців.

В усній розмові із представниками Луцької міської ради журналістам пояснили, що не можуть оприлюднити ці документи без згоди самих декларантів. При цьому посилалися на Закон України «Про захист персональних даних».

Таке трактування законів журналісти порталу вважають хибним. Щоб отримати запитувані документи, звернулися до прокуратури міста Луцька. Однак і тут запевнили, що у міській раді діяли в рамках закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ваня Показати IP 11 Вересня 2013 15:18
правильно зробили. А то приховують від людей невідомо що
Костя Показати IP 11 Вересня 2013 17:48
А чому оскаржили дії посадовців міскради (опосередковано, але залежних від депутатів), а не оскаржили дію (бездіяльність) прокуратури? Що з беззахисних чиновників, які працюють за 1,5 тис грн легше знущатись? Чи самі прокуратури побоюються?
Корінний лучанин Показати IP 11 Вересня 2013 21:26
І що журналісти хочуть знайти в деклараціях депутатів міської ради? Це ж не депутати ВРУ!Депутати міської не звільнені від своєї основної роботи чи бізнесової діяльності! Вони збираються на сесію - коли покличуть! Журналісти нехай ЗАКОНИ уважно читають,а то вже звикли робити з усього ПІАР. РЕЗЮМЕ: НА ВИБОРАХ ТРЕБА ДИВИТИСЬ КОГО ОБИРАЄМО, А НЕ ОПІСЛЯ РОЗВОДИТИ РУКАМИ!
іглс Показати IP 11 Вересня 2013 22:16
Позахищайте ще ''нещасних чиновників'',які чомусь не звільняються з тих ''малооплачуваних''робіт. Бідаки, вони, дрібні чиновники, страждають у своіх звідкись шикарних дачах або маетках і ридають,б'ють поклони через нескінченні ,поставлені на потік,хабарі,хамство до простих людей, відписки на листи з кричущими проблемами. Приголубте іх і нагодуйте за 1000 грн.пенсіі.До чого це амікашонство? Ніде в світі немае такоі кількості чиновників-дармоідів-упирів. Ви ще заступника нашого мера Пані Соколовську пожалійте за іі відписки безглузді, як в мініатюрі Райкіна:'' Они требуют продукцию? Отвечай,запустім дурочку-куры передохли, высылайте колесы''. Цих дармоідів потрібно мінімалізувати,скоротити,оптимізувати і направити на роботу до ЖЕКів прибирати вулиці,бо вони нічорта на вміють ні головою,ні руками робити,бо подзвіночники або здеградували в професіі.
Корінний лучанин до іглс Показати IP 12 Вересня 2013 09:26
ІГЛСУ."Цихдармоідівпотрібномінімалізувати,скоротити,оптимізувати і направити на роботу до ЖЕКів прибирати вулиці,бо вони ні чорта на вміють ні головою,ні руками робити,бо подзвіночники або здеградували в професіі." Ви все лозунгами говорите!Посилаєтесь до цілого світу. Зрозумійте,що БЮРОКРАТІЯ існує в усіх країнах в більшій чи меншій мірі. А Ви все ідеалізуєте, хочете те що відразу неможливо реалізувати! ТЕ, ПРО ЩО ГОВОРИТЕ ЛОЗУНГАМИ, ЗВОДИТЬСЯ ДО ОДНОГО: ПОВНОЇ ЗМІНИ ВЛАДИ, УСТРОЮ в ДЕРЖАВІ,ЗМІНИ В КОНСТИТУІЇ!! СТВОРІТЬ НОВУ ПАРТІЮ, ОЧОЛІТЬ ЇЇ А ОДНОДУМЦІ ВАС ПІДТРИМАЮТЬ! УСПІХУ ВАМ!
раптер Показати IP 12 Вересня 2013 01:31
А ще треба подякувати міському голові за обіцяну на телебаченні цілодобову гарячу та холодну воду в 33 та 40 кварталах з 1січня 2013 року. Обіцянка-цяцянка, а нас всіх обдурили. Ми мешканці гето-вода не тоді,коли мешканцю треба,а коли нашим обранцям в голову взбреде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus