USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Зловмиснику, який катував чоловіків під Луцьком, повторно оберуть запобіжний захід

21 Березня 2018 12:58
Одному із зловмисників, які катували криптовалютників у Заборолі, повторно в суді обиратимуть запобіжний захід.

Про це повідомили під час брифінгу в ГУНП у Волинській області 21 березня.

Нагадаємо, 19 березня стало відомо, що четверо чоловіків утримували двох мешканців Луцька в підвалі у селі Забороль Луцького району, вимагаючи передати їм у власність автомобіль, квартиру, 5000 доларів США та ферму біткоїнів. Правоохоронці з’ясували, що група бандитів, серед яких є раніше судимі, по черзі в Луцьку викрадала криптовалютників. Одного з потерпілих зловмисники схопили у власному будинку, іншого полонили на вулиці. Людей били молотком, битами та залізними трубами. Заручників вдалося звільнити під час спецоперації.

Зараз потерпілі перебувають на лікуванні. Один із них у стані середньої тяжкості, госпіталізований до відділення нейрохірургії.

Луцький міськрайонний суд, своєю чергою, обрав міру покарання для зловмисників. Трьох чоловіків залишили під вартою ще на 60 діб, одного відпустили під домашній арешт. Ще двоє підозрюваних поки залишаються на волі.

Заступник керівника ГУНП у Волинській області, керівник слідчого управління Олександр Климовський висловив здивування з того приводу, що всіх чотирьох осіб, які постали перед судом 20 березня, підозрюють у низці особливо тяжких злочинів, однак одного з них відпустили під домашній арешт.

«Усіх зловмисників підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів, серед яких – угон, вимагання та катування. Але чомусь у той час, як трьох залишили під вартою, іншого, який був одним із організаторів, відпустили в залі суду», – зазначив Олександр Климовський.
Проте виявилося, що не про всі епізоди було заявлено в справі, тому четвертий зловмисник знову постане перед судом для обрання запобіжного заходу.

Також Олександр Климовський акцентував, що потерпілим криптовалютникам повезло, адже у випадку, якби не було проведено спецоперації, тіла чоловіків могли виявити згодом «десь у канаві».

Окрім того, ще двох зловмисників, причетних до справи, досі не затримали – їх оголосили в державний розшук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus