USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Анатолій Грицюк розбороняв владців Луцького району

7 Вересня 2008 10:38

Під час наради з питань удосконалення бюджетного процесу та міжбюджетних відносин між районним бюджетом та бюджетами місцевого самоврядування Луцького району відбулися «словесні перепалки» між представниками влади Волині та Луцького району. Про це 5 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Питання розподілу коштів між бюджетами населених пунктів і бюджетом Луцького району стало основним «каменем спотикання» між Луцькою райрадою та райдержадміністрацією з одного боку і сільськими та селищними головами – з іншого.
Одна конфліктуюча сторона активно звинувачувала іншу. Так, наприклад начальник фінансового управління Луцької РДА твердить, що у багатьох сільрадах заробітна платня становить 4-5 тисяч гривень, в той час, як в дитсадочках цей показник становить біля однієї тисячі гривень.
Сільські та селищні голови звинувачували фінуправління, наприклад, у тому, що воно своїми діями спричинило ситуацію, коли районний бюджет «забирає» забагато коштів з економічно розвинутих районів, а віддалені натомість отримують їх замало.
Серед причин такого конфлікту багато хто з присутніх називав так званий «формульний підхід до розрахунку між бюджетних трансфертів», людський фактор та інші.
Голова Луцької районної ради Богдан Прус зазначив, що сільські голови повинні отримувати гідну заробітну плату. Проте, на його думку, нездоровою ситуацією є той факт, коли органи місцевого самоврядування беруть позики у казначействі при тому, що у них є кошти на депозитах. Пан Прус готовий на сесії Луцької райради вирішувати проблеми «формульного підходу» до міжбюджетних відносин навіть ціною відхилення протестів прокурора депутатами.
Питання «формули» вже піднімалося раніше і навіть представники Волині їздили до Кабміну з пропозиціями, проте «віз і нині там», - розповів голова Луцької РДА Володимир Демчук. Як зазначив він, «формула», на якій і базуються відносини між бюджетами не враховує надзвичайно багато факторів, що в свою чергу спричиняє великі проблеми.
Керівник Волинської облради Анатолій Грицюк запропонував для вирішення конфлікту сільським та селищним головам зустрітись на наступному тижні із першим заступником голови бюджетного комітету парламенту Євгеном Кирильчуком і з ним обговорити ситуацію і запропонувати шляхи її ефективного вирішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 7 Вересня 2008 15:24
5 тис.грн. за керування секретарем і дерибан землі спарвді пристойна зарплата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus