USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Державне підприємство на Волині окупували столичні рейдери?

5 Серпня 2009 13:57
На держпідприємстві «Волинський інститут землеустрою» чиниться свавілля керівництвом Державного комітету земельних ресурсів України. Про це під час засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради розповів голова Ради Федерації профспілок Волинської області Іван Карпомиз, – повідомляє 5 серпня репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Карпомиза, до профспілок звернувся трудовий колектив підприємства. Інститут збираються реорганізовувати, а його директору Анатолію Швораку відмовили у продовженні трудового контракту попри погодження з боку керівництва області. Однак працівники з відмовою не погоджуються і стали на захист попереднього керівника, – стверджує Іван Карпомиз.
 
Він розповів, що в післяобідню пору 29 липня у ДП «Волинський інститут землеустрою» приїхала заступник директора з кадрової політики ДП «Головний інститут землеустрою» Ольга Коворотна. Вона мала на меті представити нового т.в.о. директора інституту Носа. За словами голови федерації профспілок на Волині, ці особи забрали у приймальні «Волинського інституту землеустрою» низку документів. «Вказані дії були вчинені без будь-яких пояснень, актів вилучення чи інших документів, які підтверджують правомірність цих дій», – стверджує Іван Карпомиз. На його думку, причина проблеми – прагнення «Головного інституту землеустрою» централізувати фінансових розрахунків. За словами пана Карпомиза, за керівництва пана Шворака, волинський інститут стабільно працює та не має заборгованості по зарплаті та інших платежах.
 
Іван Карпомиз зазначив, що подібні проблеми є і в інших регіонах. Він запропонував з цього приводу звернутися від імені соціально-економічної ради до Держкомзему, «Головного інституту землеустрою», Національної ради соціального партнерства при Президенту України, уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Кабінету Міністрів та прокуратури Волинської області.
 
Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк зазначив, що до пана Шворака, як до керівника не було претензій. Звернення, запропоноване Іваном Карпомизом, інші члени тристоронньої ради підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Серпня 2009 14:00
Якщо рейдери є то високопосадовцям це вигідно. Добре що хоч преса не мовчить. А чому мовчать найнепродажніші в світі суди, правоохоронні органи, керівництво держави в якій згідно діючого законодавства серед білого дня діють банди грабіжників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus