USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Громадська рада при ДПА на Волині вирішила не ображати уряд

22 Листопада 2008 09:00
Під час засідання Громадської ради при Державній податковій адміністрації у Волинській області було прийнято звернення щодо негативних наслідків впливу на економіку підприємств незаконного блокування вексельних розрахунків по ПДВ, – повідомляє 22 листопада репортер «Волинських Новин».
У зверненні йдеться про те, що внаслідок заборони використання податкових векселів та зростання заборгованості з відшкодування державою ПДВ, проблеми на провідних підприємствах області поглиблюються.
Підприємці вважають таку заборону незаконною, оскільки не було прийнято ні відповідних змін до законів, ні підзаконних актів. За словами виробників, ця ситуація склалася після листа голови Державної митної служби Валерія Хорошковського.
За твердженням голови Громадської ради Володимира Гунчика, внаслідок заборони вексельних розрахунків, з обороту корпорації «Богдан» (яку пан Гунчик представляє – «ВН») фактично виведено 60 мільйонів доларів обігових коштів, які «на дорозі не валяються». Пан Гунчик наголосив: «Якщо держава по надцять місяців не повертає ПДВ, то де тут відповідальність?»
Голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський розповів, що в цілому по Україні невчасно виплачено мільярди гривень відшкодувань по ПДВ.
У зверненні Громадської ради при ДПА у області  йдеться:
«Враховуючи важливість проблеми і зважаючи на значну загрозу для вітчизняних підприємств та для економіки України звертаємось до Кабінету міністрів України, Державної податкової адміністрації України, Державної митної служби України з проханням:
В найкоротші строки відновити право платників податків на використання податкових векселів, а також підтримати підприємства шляхом надання пільгових кредитів на обсяг закупівель матеріалів та комплектуючих для виробництва продукції»
У первісному варіанті проекту рішення назва звучала «Звернення щодо негативних наслідків впливу на економіку підприємств незаконного блокування Кабінетом Міністрів України вексельних розрахунків по ПДВ». Проте після зауваження начальника управління податкової міліції ДПА у Волинській області Костянтина Циркуна словосполучення «Кабінетом Міністрів України» з назви документу вилучили.
Врешті-решт, Громадська рада звернення ухвалила.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus