USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Каналізаційна» проблема у Світязі – найголовніша?

20 Вересня 2008 12:50
Представники влади у Шацькому районі, а саме – Світязький сільський голова Микола Цвид і голова Шацької районної ради Ольга Сахарук – вважають першочерговим питанням будівництвом у селі Світязь системи каналізації. Про це 19 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Чи не найголовнішою проблемою озера, та, зокрема, села Світязь, як вважає місцева влада, є будівництво очисних споруд і каналізаційної мережі. За твердженням Світязького сільського голови, якщо кошторисна вартість цього у цінах минулого року становила 14,6 мільйона гривень, то зараз – майже 20 мільйонів гривень. «Якщо кожен рік вкладати по півмільйона (що робиться зараз -«ВН»), то нам треба буде 40 років», – стверджує пан Цвид. За його словами, сільська рада не готова вкласти таку суму. «Ми готові вкладати 10%, 15%, 20%, але в нас є багато інших соціальних об’єктів», – бідкається голова Світязької сільради.
 
На думку Миколи Цвида, вирішенням проблеми може стати пайова участь у будівництві каналізації села не лише влади різного рівня, а й підприємців. З ними, за твердженням голови сільради Світязя, такі розмови вже відбувалися. Підключення до каналізаційної мережі теж буде платним
 
«Першим питанням у нас є каналізування. Каналізування всієї прибережної смуги не тільки навколо озера Світязь, а й озера Пісочне, де знаходиться багато баз відпочинку, зокрема санаторій «Лісова пісня»», – розповіла під час засідання прес-клубу Волиньради голова Шацької райради Ольга Сахарук. За її словами, в перспективі «каналізування» – не лише село Світязь, а й село Пульмо (там буде простіше, оскільки не настільки розвинений відпочинок).
 
«У Шацьку – друга черга очисних запрацювала. На часі – село Світязь. Якщо у Шацьку на дольовій участі це було зробити було простіше, оскільки більшість баз відпочинку належать юридичним особам, то у Світязі про дольову участь можна буде говорити набагато важче, адже там насправді дуже багато баз відпочинку належать фізичним особам», – вважає голова Шацької райради. За словами пані Сахарук, це питання є актуальним і щодо озера Пісочне, оскільки поблизу нього деякі очисні споруди – застарілі і потребують реконструкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus