USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьким «тролейбусникам» загрожують дисциплінарні стягнення

20 Жовтня 2009 14:06
Оскільки страйк працівників Луцького підприємства електротранспорту несанкціонований, то працівникам загрожує дисциплінарне стягнення у вигляді невиплати заробітної платні за ці дні. Іншими словами кожен день страйку вважається просто прогулом. Про це 20 жовтня у коментарі «Волинським новинам» розповів директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв.
Такі дисциплінарні стягнення, за словами пана Патракеєва, можуть з’явитися, оскільки на підприємстві спостерігається масовий невихід на роботу. Зауважимо, що у працівників тролейбусного «депо» з’явився і голова страйкового комітету. Ним став Анатолій Біляшкевич. Додамо, що учора «тролейбусники» отримали нового голову профспілкового комітету – Віталія Герасим’юка. У коментарі «Волинським новинам» він розповів, що основною вимогою мітингуючих є виплата заробітної платні. Також «тролейбусники» вимагають виплати відпускних і висловлюють недовіру адміністрації.
Результатом сьогоднішніх переговорів пана Герасимюка та пана Патракеєва стала пропозиція про вихід на маршрути хоча б автобусів ЛПЕ, які працюють в режимі маршрутних таксі. За словами голови профспілкового комітету, працівники підприємства наразі не ознайомлені з цієї пропозицією.
Директор луцького тролейбусного «депо» зауважив, що прогнозувати дії міської влади у цій ситуації він не може. А ось йому, мовляв, залишається переконувати людей. За словами пана Герасим’юка, на сьогодні заборгованість із заробітної платні складає 2 мільйони 665 тисяч гривень.
До речі, луцький міський голова Богдан Шиба, відповідаючи на запитання журналістів, коли тролейбуси та автобуси ЛПЕ вийдуть на маршрути, він відповів: «Спитайтеся у тролейбусників».
Зауважимо, що сьогодні вранці близько тридцяти тролейбусників стояло біля стін Луцької міської ради. Наразі страйкарі планують зібратися під приміщенням Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2009 16:40
Вона працює. А ви, курва, заважаєте працювати ЇЙ своїми страйками. Не можете потерпіти до президентських виборів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus