USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Люки на луцьких дорогах уже не просідатимуть. ФОТО

16 Квітня 2009 13:47
У Луцьку на дорогах встановлюють нові люки, яких ще немає у жодному місті України. Про це під час виїзного засідання виконкому Луцької міськради розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Владислав Стемковський, – повідомляє 16 квітня репортер «Волинських Новин».
 
На вулиці Ківецівській журналісти та члени виконкому могли побачити встановлення нових криничних люків. За словами Владислава Стемковського, їх особливістю є те, що вони не просідають, а отже – не утворюватимуться ями на дорожньому покритті.
 
Як розповів голова спостережної ради підприємства «Луцькводоканал» Юрій Ольховський, просідання звичайних люків відбувається через прямий контакт із водоколодцем. Проте завдяки новій німецькій технології цього можна уникнути. Таким чином люки стають «самонівелюючими», залишаючись завжди на рівні асфальтного покриття.
 
Особливою також є кришка, яка важить вісімдесят кілограм. Крім того, її зняти можна лише з допомогою спеціального ключа. Тому викрадення або зсув практично неможливі –«хіба що для цього потрібно добре підготовитися», – зазначив пан Ольховський.
 
Станом на сьогодні у Луцьку уже встановлено 25 таких люків на вулиці Винниченка, Парковій, проспектах Перемоги та Грушевського і на перехресті проспекту Волі із вулицею Богдана Хмельницького. Щоправда, у місті налічується приблизно три тисячі люків 30 різних видів.
 
Довідково:
 
На нововолинському підприємстві, яке їх виробляє, такі люки коштують півтори тисячі гривень. А на його встановлення потрібно 3-3,5 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus