USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На луцьких маршрутах № 15, 15а за проїзд варто брати 1-1,2 гривні, - АМКУ

14 Квітня 2009 19:34
Заступник голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий вважає, що у Луцьку відсутня недобросовісна конкуренція між перевізниками, які їздять за приміськими і міськими маршрутами. Про це йшла мова 14 квітня під час засідання прес-клубу «Проблеми в роботі приміських автобусних маршрутів на території міста», – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Пан Луговий вважає, що вирішувати проблеми руху як приміських, так і міських маршрутних таксі мають замовники цих перевезень. Ними є Луцька міська рада і Волинська облдержадміністрація. Наприклад, із приводу думки про недобросовісну конкуренцію з боку приміських перевізників заступник голови Волинського обласного територіального відділення АМКУ зазначив, що «тут немає недобросовісної конкуренції. Є недопрацювання міської і обласної влади».
 
Сергій Луговий зазначив, що у перевезеннях по місту повинна бути цінова конкуренція. За словами антимонопольника, перевізники повинні враховувати платоспроможність населення, яка останнім часом значно впала. На думку заступника обласного відділення АМКУ, наприклад, на луцьких маршрутах №15, 15а, які є найкоротшими, варто запровадити ціну за проїзд у межах 1-1,2 гривні. Однак присутні під час засідання прес-клубу міські перевізники переважно негативно поставилися до ідеї знизити тарифи на проїзд у луцьких маршрутках.
 
Також Сергій Луговий вважає, що необхідно збільшити кількість перевезень у Луцьку тролейбусами та автобусами, які курсують у загальному режимі. Натомість директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Кубіцький розповів про проблеми у надходженні з бюджетів компенсації за пільгові перевезення. Це спричиняє проблеми у виплаті зарплати працівникам підприємства. В результаті «не тому, що депо погане, а що низька зарплата» звільняються водії тролейбусів. Це і заважає пустити на вулиці Луцька більше електротранспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 14 Квітня 2009 21:36
убрать кондукторв с троллейбусов и поставить турникеты... их зарплату отдать водителям.
Анонім Показати IP 15 Квітня 2009 09:20
+1
Вінстон Показати IP 15 Квітня 2009 10:57
Взагалі, потрібно зробити як в Європі. Тобто, забрати кондукторів, а замість них, поставити електро-кондуктора. Тобіж, при вході в тролейбус чи маршрутку, проїздним квитком, що має певний штрих-код, оплачувати сві проїзд.
Саша Р. Показати IP 15 Квітня 2009 13:32
Е, а куди кондукторів подіти? Їм теж треба сім"ї кормити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus