USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пам’ять Лесі Українки у Луцьку вшанували квітами і віршами. ФОТО

2 Серпня 2009 16:16
В обласному центрі Волині 1 серпня відбувся захід, приурочений до 96-ї річниці з дня смерті видатної української поетеси Лесі Українки, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
На Театральному майдані у Луцьку, біля пам’ятника письменниці, зібралися представники влади, політичних партій, науковці, громадськість.
 
Священики УПЦ КП відслужили панахиду за Лесею Українкою. Представники влади та інші охочі поклали квіти до пам’ятника поетесі.
 
Під час заходу виступили вчений секретар науково-дослідного інституту Лесі Українки Сергій Романов, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Горик, секретар ради Національної спілки письменників України Михайло Слабошпицький, головний редактор журналу «Київ» Віктор Баранов, письменниця з Рівненщини Неоніла Диб’як. Пан Слабошпицький зазначив, що Леся Українка «належачи нам, належить цілому світу». А в сучасних «вождях» держави немає жодного відблиску від українських геніїв.
 
Віктор Баранов також критично ставиться до нинішнього стану в країні. За словами письменника, професіоналів багато, однак складається враження, що «Україна для них лише місце роботи». За роки незалежності «ми не знаємо, що ми, куди йдемо…» На думку пана Баранова, українська мова зараз – не засіб спілкування, а самозахисту і самоусвідомлення.
 
Ніна Горик та Неоніла Диб\'як зачитали вірші, присвячені Лесі Українці. Головна волинська письменниця також розповіла, що річниця смерті видатної письменниці відзначатиметься і біля озера Нечимне, де творила Леся Українка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus