USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку мізкували над тим, як заманити туриста

22 Серпня 2009 13:00
В Старому місті у кам’яниці «У Тараса» відбувся дискусійний клуб у форматі «світового кафе». Темою для обговорення стала теза «Що може Луцьк запропонувати туристам?». Про це 22 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Адміністратором заходу стала голова Громадської ради при Луцькому міському голові Оксана Ярош. Вона розповіла, що ідея проведення дискусії саме у такому форматі зародилася у Громадській ралі, а ось питання для обговорення продиктувало саме життя. Пані Ярош додала, що ідею про «світове кафе» їй «підкинули» німецькі колеги, адже уже багато років за чашечкою кави у будь-якій точці світу вирішується будь-яке питання. А цей формат спілкування дозволяє не лише висловлювати свої думки, але й слухати інших.
 
Начальник відділу туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Юрій Моклиця виступив із короткою презентацію про бренди міст, таких як Париж чи Нью-Йорк. Також він додав, що зустріч носить виключно практичний характер, бо вона допоможе сформувати стратегію розвитку туризму в обласному центрі Волині на найближчі роки.
 
Формат «світового кафе» ще й полягав у тому, що гості розмістилися за трьома столиками, де за чаєм та кавою висловлювали свої думки про туризм у Луцьку. Їх старанно нотувала «господиня» гурту. Посидівши хвилин зо 20 за своїм столиком, гості пересідали до наступного, ще за кілька хвилин – до іншого. Так забезпечувався повноцінний обмін думками.
 
До «дегустації» дискусійних «страв» із ідей, думок та роздумів запросили політолога Тараса Літковця, керівника творчої майстерні «Гармидер» Руслану Порицьку, літературознавця, доктора філологічних наук Марію Моклицю, депутата міської ради Сергія Григоренка. А також дизайнерів, художників, журналістів, музеєзнавців.
 
Зауважимо, що відвідувачам «світового кафе» були запропоновані оригінальні «меню» із правилами поводження у «світовому кафе».
 
Опісля дискусію та пошуки істини, «господині» столиків представили і узагальнили ідеї про те, що Луцьку може запропонувати туристам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ирка Показати IP 22 Серпня 2009 17:44
Во-первых: навести чистоту в городе на улицах не только центральных, но и во дворах, и поддерживать ее ПОСТОЯННО на должном уровне. Во-вторых, немедленно продолжить асфальтирование дорог во дворах, а не только опять же центральных. В-третьих: необходимо окрашивать фасады домов в ЯРКИЕ цвета, не только новостройки, но и потихоньку перекрашивать старые- это существенно меняет облик города. Далее- прекратить практику установки памятников с политическим подтекстом, а пора научиться улыбаться и в городе можно придумать и устанавливать ВЕСЕЛЫЕ памятники и скульптуры- УЧИТЕСЬ у поляков и чехов тех же. Это точо привлекает туристов и их желание фотографироваться. Организовывать ИНТЕРЕСНЫЕ экскурсии с их хорошей рекламой на улицах города на территории нашего Старого города и Замка и окрестностей. Барам, ресторанам и многочисленным кафе нашего города необходимо (а кухня у нас вкусная)настоятельно обязать поддерживать в чистоте ВИТРИНЫ и территорию вокруг.( то же касается и магазинов), а также обеспечить поддержку властей в покрытии всех мест, где могут обедать потенциальные туристы, БЕСПЛАТНЫМ WI-FI- что станет известным, опять же благодаря рекламе!!! Настоятельно РЕКОМЕНДОВАТЬ наших местных провайдеров обеспечить БЕСПЕРЕБОЙНЫЙ доступ в интернет и при возникновении неполадок быстрое их устранение. Идей у меня- множество, энтузиазма- море. Делать многое- умею. И желание- есть. Желающие - на форум Визора, ник- Luchanka

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus