USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодійну естафету від ДУКу передали Котищуку, Корсаку та Шаварському

14 Липня 2015 18:30
У рамках акції «Допоможи медичним закладам Волині» обласна інфекційна лікарня отримали другий інфузомат. Так, цього разу директор ПП «ПМК-19» Петро Гордійчук передав благодійну естафету очільнику групи компаній «Волвест-Груп» Віктору Корсаку, одному із співвласників нічного клубу «OPERA» Андрію Котищуку та фінансовому директору «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександру Шаварському.

Нагадамо, 1 червня цього року 3 запасний батальйон ДУК ПС разом із РП «Жіноча Січ» організували ярмарок до Дня захисту дітей. Під час дійства вдалось зібрати коштів у сумі 10 тисяч гривень. У результаті луцькі добровольці придбали 40 комплектів постільної білизни для дитячого відділення лікарні.

«Річ у тім, що коли ми почали з’ясовувати ситуацію, що стосується забезпечення медичних установ міста, ми побачили катастрофічну ситуацію. Ні постільної білизни, ні відповідного обладнання, нічого у наявності немає. Як ми можемо розмовляти про якесь українське відродження та майбутнє нації, якщо у нас не буде тих елементарних речей, що в західній медицині є банальністю. Саме тому ми започаткували благодійну естафету «Допоможи медичним закладам Волині». В рамках цієї акції наші благодійники передали апарат для дозованого подавання ліків. Він дуже необхідний для реанімації, особливо маленьким дітям», - розповіла виконувач обов’язків керівника РП «Жіноча Січ» Ольга Граузс, яка чудово розуміє проблематику медичних установ, адже за освітою – також медик.

Нагадаємо, 18 червня дуківці передали естафету добра керівнику виробничого підприємства «Модерн Експо» Петру Пилипюку, власнику мережі піцерій Олегу Бровіну та депутату Луцької міської ради Володимиру Никитюку.
Після 3 липня депутат Луцької міської ради Володимир Никитюк подарував перший інфузомат для Волинської обласної інфекційної лікарні. Тоді він і озвучив імена тих, кому «естафетна паличка» дісталась того разу. «Щасливчиками» стали директор ПП «ПМК-19» Петро Гордійчук та депутати Луцької міськради Валерій Бондарук та Євгеній Ткачук.

Тож сьогодні, 14 липня, голова сімейного благодійного фонду «Надія – діти України» Ірина Гордійчук, донька Петра Гордійчука, вручила медичному персоналу лікарні другий дороговартісний апарат.
«Нас запросили долучитися до акції і ми дуже раді бути необхідними й мати змогу хоча б трішечки допомогти маленьким відвідувачам обласної інфекційної лікарні. Будучи головою нашого сімейного благодійного фонду «Надія – діти України», ми раді допомогти дітям і підтримати чудову місію, ініційовану нашими патріотами. Я впевнена, що люди, яким я передам цю естафету, будуть також раді долучитися до акції. Адже лише згуртувавшись, ми зможемо забезпечити маленьким співгромадянам належне медичне обслуговування, супровід та догляд», - зауважила вона.
Як пояснив лікар-анестезіолог відділення анестезіології та інтенсивної терапії Волинської обласної інфекційної лікарні Павло Сироватка, у реанімації подароване обладнання – «на вагу золота»:
«Інфузомат - це апарат, що дозує введення медичних рідин: антибіотиків та медикаментів, які потребують ін’єкційного введення. Він є дуже необхідним для дітей перших трьох років життя. В ідеалі він повинен бути біля кожного ліжка, тобто в реанімаційному відділенні 6 місць, а отже потрібно 6 апаратів, два з яких уже є», - зазначив медик.
З його слів, інколи для одного хворого потрібен не один апарат, а кілька, аби якісно забезпечити паралельне введення медичних препаратів, тобто ліки можна дозувати з двох інфузоматів.

Однак досі залишилась актуальною проблема з дихальною апаратурою у медичній установі, особливо для дітей, адже існуюче обладнання є критично застарілим. Потрібен новий апарат, що і по параметрах вентиляції, і по технічних показниках є більш досконалим і дієвим при виходжуванні «складних» діток, що потребують штучної вентиляції легень.

Тож, цього разу «естафетну паличку» передали очільнику групи компаній «Волвест-Груп» Віктору Корсаку, одному із співвласників нічного клубу «OPERA» Андрію Котищуку та фінансовому директору «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександру Шаварському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Йоо Показати IP 14 Липня 2015 20:54
А шо Бровін?
Анонім Показати IP 14 Липня 2015 23:16
ці вже блатні чи поло блатні самі вже просяться щоб засвітитись в елітному списку лучан
Сила Показати IP 14 Липня 2015 23:44
Молодці!!!
ДО АНОНІМ Показати IP 15 Липня 2015 00:45
ЕЛІТА ЛОЖИЛА ЇЙ ЗАВЖДИ НЕ ВИСТАЧАЄ,НАРОД ЦЕ СИЛА !
птн Показати IP 15 Липня 2015 09:41
такий собі вєжлівий отжим - добровільна допомога має складати суму не менше 10000 грн

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus