USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Через заборону фармацевтичного гіганта можуть зникнути ін’єкції для страт?

14 Травня 2016 12:12
Американський фармацевтичний гігант Pfizer заборонив використовувати свої препарати в складі смертельних ін'єкцій, пославшись на моральні міркування.

Як йдеться у заяві компанії, її препарати призначені для порятунку життів, - інформує ВВС Україна.

Рішення компанії, вочевидь, позбавляє американську пенітенціарну систему останнього джерела препаратів, які використовуються для страт. Раніше понад 20 американських і європейських фармкомпаній вже запровадили схожі обмеження на використання своєї продукції.

Pfizer має намір обмежити продаж семи препаратів, які можуть бути використані як компоненти смертельних ін'єкцій, а також посилити контроль над тим, для чого їх закуповують.

Правозахисні групи вже давно виступали проти використання лікарських засобів як методу страти.

Смертельні ін'єкції - найбільш часто використовуваний метод вищої міри покарання у США. Зазвичай штати, де проводять страти, використовують комбінацію з препаратів, які повинні в короткий термін приспати засудженого і блокувати йому дихання, що в підсумку призводить до серцевого нападу і смерті.

Оскільки фармацевтичні компанії відмовляються продавати штатам препарати для страти, вони шукають альтернативні шляхи отримання цих речовин, або замінюють смертельні ін'єкції іншими видами страти.

2014 року в Оклахомі засуджений помер лише через 43 хвилини після введення смертельної ін'єкції, оскільки в його організм ввели комбінацію препаратів, які раніше не тестувалася.

Компанія Pfizer була заснована у США 1849 року і зараз є одним зі світових лідерів фармацевтичної галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СС Показати IP 14 Травня 2016 13:20
Хай повертають гільйотину. Дешево, швидко, безболісно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus