USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Через варикоз може страждати серце, – лікар

1 Квітня 2011 11:31
Людям, які хворіють на варикоз і без операції їм не обійтися, треба якомога раніше зважуватися на цей крок.
Про це сказав завідувач відділення судинної хірургії Волинської обласної лікарні, обласний позаштатний судинний хірург Микола Герук в інтерв’ю СіД.
«Бо коли хвороба прогресує, застоюється кров, у судинах створюється великий тиск, лімфа також застоюється», – стверджує лікар.
Відтак – сповільнюється сповільнюється потік крові, і у місцях варикозного розширення утаюється тромб. «І коли він відривається, життя людини опиняється під загрозою», – пояснює Герук.
Ще одна небезпека захворювання – коли розвивається великий варикоз, з кровоточу виключається від пів- до півтора літра крові.
«Вона віддає багато кисню. До головного мозку іде сигнал, що от у цьому місці бракує кисню, а мозок відповідно дає команду серцю працювати з більшим навантаженням. Відтак воно швидше зношується. Багато хто відмовляється від операції саме через проблеми із серцем», – продовжує медик.
А варто знати, наголошує він, що бувають такі випадки, коли після видалення розширених вен вирівнювався артеріальний тиск. «Бо ж зменшувалося навантаження на серце, і воно починало працювати у нормальному режимі», – каже лікар.
Крім того, коли пацієнт звертається по допомогу вчасно, вдається вберегти ногу від зайвих шрамів.
Проте коли людина вже має багато вузлів, то шрами залишаються , застеріг медик. Але, додав він, у будь-якому випадку нога матиме кращий вигляд.
Микола Герук повідомив, що від варикозу жінки потрепають у чотири рази частіше, ніж чоловіки.
«Особливо уважними варто бути тим, кому за 40, застерігає фахівець. – Ба саме в цьому віці відбувається атрофія венозних клапанів, вони зморщуються, відтак виникає венозна недостатність».
Довідково:
Варикоз (лат. varix – «вузол, здуття») – захворювання, яке проявляється нерівномірним розширенням вен, збільшенням їх довжини, зміною їх форми – звуження венозної стінки і утворення у ній патологічних вузлів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus