USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чверть людей у світі інфікована туберкульозом

21 Вересня 2018 19:19
У світі 25% людей інфіковані однією з найсмертоносніших інфекцій - мікобактерією туберкульозу.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

За даними статистики, в 2017 році у всьому світі туберкульозом захворіло 10 млн осіб, та серйозною проблемою залишається неповна реєстрація випадків інфікування та їх недостатня діагностика.

“З 10 млн тільки 6,4 млн було офіційно зареєстровано національними системами обліку, тоді як у 3,6 млн осіб хворобу було або не діагностовано взагалі, або виявлено, але не зареєстровано. 80% цієї розбіжності припадає на 10 країн, у першу чергу на Індію, Індонезію і Нігерію. Минулого року реєстрацією було охоплено менше половини з приблизно 1 млн хворих туберкульозом дітей, тобто, частка невиявлених випадків серед них набагато вища, ніж серед дорослих. У цілому туберкульозна інфекція є у чверті населення світу", - акцентують у ВООЗ.

Водночас експерти констатують, що недостатньо швидко росте показник охоплення лікуванням, який становить 64%, а для виконання цілей щодо туберкульозу має до 2025 року досягти як мінімум 90%.

“Кількість нових випадків зменшується на 2% на рік, швидші темпи зниження спостерігалися у 2013-2017 роках в Європі (на 5% на рік) і Африці (на 4% на рік). Хоча з 2000 року запобігли близько 54 млн випадків смерті від туберкульозу, він залишається найсмертоноснішою інфекційною хворобою у світі. Щоб досягти глобальної мети з ліквідації ТБ до 2030 року, країнам необхідно негайно прискорити протитуберкульозну діяльність, у тому числі за рахунок збільшення внутрішнього і міжнародного фінансування для боротьби з хворобою", - заявляють у ВООЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus