USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чиновники Волині мовчать, куди розтринькали «оздоровчі» гроші

6 Листопада 2014 12:22
На Волині цьогоріч оздоровили на 6 тисяч дітей менше, ніж запланували. Не всі райони впоралися з відкриттям пришкільних таборів відпочинку.

Про це стало відомо під час розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення та відпочинку дітей сьогодні, 6 листопада.

Заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин розповів про оздоровчу кампанію 2014 року. З його слів, цього року не було проблем з виділенням субвенцій на закупівлю путівок для пільгових категорій дітей. Лише була затримка з путівками для чорнобильців – їх здоровлення почалося в серпні.

На Волині 30 травня розпочалася оздоровча кампанія. Діяли 10 позаміських таборів: 5 – тих, які перебувають у відомстві управління освіти, та 5 галузевих. Відпочило в цих закладах більше 6 тисяч дітей, що майже на 500 дітей більше, ніж торік.

Однак набагато гірше спрацювали РДА з відкриття пришкільних таборів відпочинку. Так, райдержадміністрації запланували відкрити 603 табори і оздоровити в них 47 тисяч дітей. Та відкрили таких таборів на 60 менше. Відтак, 6 тисяч дітей не оздоровилися. Отже, 26 таборів не відкрили в Ратнівському, 19 в Любешівському, 8 в Турійському районах.

З цього приводу попросили відповісти відповідальних осіб згаданих РДА. Так, в Турійській РДА відповіли, що зекономлені кошти пішли на зміцнення матеріально-технічної бази. Що саме придбали в Турійському, Ратнівському , Любешівському районах за ці зекономлені кошти – поки невідомо. Чиновники цих райдержадміністрацій писатимуть пояснення на що саме витратили кошти, передбачені на дитяче оздоровлення.

«З моєї практики - це перший рік, що стільки запланованих таборів не відкрилося. Планували відкриття таборів ви самі, вказівок, змушувань не було. Уявіть собі як ми виглядали в Мінсоцполітики?», - додав Ігор Дмитришин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Молодь Показати IP 6 Листопада 2014 12:41
Хто і куоли вижене цього бездаря і ледаря Дмитришина?Приживається при всіх владах.
Ваня Показати IP 6 Листопада 2014 14:20
Де поділи -вкрали. Господи,який жах.І ніхто не може знайти? Дайте можливість люду, ми швидко знайдемо.Суму,яка була виділена і документи де пішли.Нема підтверджуючих докментів -вкрали.Це так просто.Але злодій ,злоджія не продасть і не вижене.І не забере,бо давно поділились і машини та дачі побудувались, чи віли за бугром купились
Церковна миша Показати IP 6 Листопада 2014 20:39
Пане Дмитришин. Ви напевно вперше чуєте, що таке бюджет і про проблеми із його середньостроковим плануванням, за умови щорічного перегляду соцстандартів та державних гарантій, які на папері декларуються, а насправді лягають мертвим тягарем на місцевий бюджет при нульовій відповідальності Держави за своїми зобов"язаннями. Чи Ви лише при підбитті підсумків оздоровчої кампанії почули про злиденність місцевих бюджетів і як наслідок проблеми з фінансуванням відпочинку дітей? До Вашого відома, оздоровча кампанія починається в травні-червні. Отож бо, щоб не було так соромно зараз, за Вашими словами, потрібно було елементарно перед початком оздоровчої кампанії дати запит на райони про відкриття пришкільних таборів та вимагати пояснень від РДА у разі не відкриття. Але ж звісно це було б логічним якби Ви дійсно цікавились проблемою та прагнули навести бодай якийсь лад. Ото ж і хочу сказати, що соромно Вам таки має бути за Вашу бездіяльність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus