USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розвиток туризму на Волині за принципом турецької Анталії?

9 Грудня 2015 19:00
Волинь ще не втратила можливість стати туристичним краєм. Але для цього потрібно ще зробити немало. Головна проблема - роздача земельних ділянок немісцевим багатіям, які замість туристичних об’єктів будують власні дачі.

Для того, аби озерний край став ще й краєм туристичним, так би мовити, «волинською Анталією», необхідно зробити інвестиційно привабливий клімат в регіоні, вважає голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Про це він зазначив під час прямого ефіру телеканалі «Нова Волинь» учора, 8 грудня.

Так, на його думку, у нас ніколи не буде порядку, поки місцеві ради роздаватимуть земельні ділянки для «обраних». До прикладу, у 2013 році Любомльська міжрайонна прокуратура подала позов до суду про повернення в державну власність земельної ділянки в Шацькому районі площею 500 гектарів, якою користувалося приватне підприємство. Суд І інстанції прокуратура виграла, однак Рівненський апеляційний суд це рішення скасував. Згодом прокуратура оскаржила рішення Рівненського апеляційного суду в касаційному порядку.

Крім того, у 2014 році волиняни дізналися про вишуканий котеджний комплекс, розташований на самому березі озера Світязь в урочищі Гряда Волинської області, який фактично належить родині нардепа-комуніста Ігоря Калетніка. До слова, «Волинське межигір’я» згодом розібрали.

Ігор Палиця нагадав, що республіканську здравницю – Крим – можна було свого часу зробити інвестиційно привабливою. Але за усі роки незалежності Україна нічого не зробила. Так само як нічого не було зроблено для розвитку туристичної інфраструктури й на Шацьких озерах.

«Як розвивалася турецька Анталія? Там оцінили землі, зробили інвестиційно привабливі проекти, провели комунікації, газ, дороги й віддали на відкриті торги. Але не так, щоб там можна було потім збудувати дачку – в цих проектах чітко були вказані всі параметри: включно із площею водяного дзеркала і зірковості готелю. Поки ми в Шацьку не припинимо роздачу земель направо і наліво, що зараз робиться – нічого не буде. Ми ще не втратили шанс зробити з Шацького краю якір, який тягнутиме туристів на правильні об’єкти», - пояснив він.

Ігор Палиця додав: розворушити «осине гніздо» на Шаччині, зачіпаючи земельне питання, він не боїться. Мовляв, має бути страшно тим людям, які незаконно оформили ділянки в озерному краї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ас Показати IP 9 Грудня 2015 21:10
мовчу
Анатоль_ Показати IP 9 Грудня 2015 21:28
На мою думку нам треба розвивати туризм за прикладом Франції або Японії, але не Турції!
...... Показати IP 9 Грудня 2015 21:34
Розберіться з будиночком для журналістів.
Ас Показати IP 9 Грудня 2015 22:13
Ще клімат і море і полішуків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus