USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Декларації з сімейними лікарями підписали 13 тисяч волинян

19 Квітня 2018 08:29
В окремих містах та районах Волині вже укладено більше тисячі декларацій із ісімейними лікарями, проте, є райони, які "пасуть задніх" у цьому питанні.

Про це інформував начальника управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк під час оперативної наради в голови облдержадміністрації.

«Загалом на Волині вже підписали приблизно 13 тисяч декларацій із сімейними лікарями. Найбільше в Луцьку - понад 4 тисячі, Луцькому районі –1,6 тисячі, Любешівському район – 1,2 тис., Любомильському – 1,3 тис., Маневицькому – 2,5 тис. декларацій. Найгірше цей процес відбувається у Володимирі-Волинському районі – 43 декларації, у Рожищенському – 13, у Камінь-Каширському – 48.

Зауважу, що зараз на одного жителя для забезпечення первинної медико-санітарної допомоги виділяється 240 гривень, а після того, як заклад набуде статусу комунального некомерційного підприємства, укладе договір з Національною службою здоров’я України, ця сума зросте до 370 грн. Якщо на обслуговуванні будуть діти чи пацієнти за 65 років, то коштів буде вдвічі більше. І цей фінансовий ресурс можна буде отримати вже цього року», - наголосив Ващенюк.

Нагадаємо, що лікування за контрактом – нова форма взаємостосунків медиків та пацієнтів, яка чекає на лучан вже цього року. На нововведення сімейні лікарі дивляться з оптимізмом, мовляв, лікування буде сконцентроване на випередження недуг, а не на подолання наслідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus