USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Для хворих діток у Луцьку працюватиме виїзна бригада «Хоспіс вдома»

11 Червня 2015 10:30
В обласному центрі Волині незабаром створять виїзну бригаду, яка допомагатиме дітям, що потребують хоспісної допомоги. Перша підготовча нарада з цього приводу відбулась 9 червня у Луцькій міській дитячій поліклініці, - повідомили у прес-службі Благодійного фонду «СТОПРАК».

Нагадаємо, що Благодійний фонд «СТОПРАК» брав участь у конкурсі проектів зі створення виїзних служб паліативної допомоги дітям, яку проводив МФ «Відродження». За результатами конкурсу «Підтримка служб паліативної допомоги вдома для дітей «Хоспіс вдома» 2015 року» «СТОПРАК» отримав 270 тисяч гривень на фінансування відповідної допомоги у Луцьку. 28 травня у Харкові відбулась презентація проекту, де виступила президент БФ Марія Адамчук.

Тож наразі у Луцьку вже тривають підготовчі роботи по створенню виїзної бригади. До слова, майже 350 малюків в обласному центрі потребують паліативної допомоги. Це не лише хворі на рак, а діти з різними складними захворюваннями.

На жаль, зараз турбота про цих пацієнтів здебільшого покладена на батьків. Держава ж не виділяє потрібного фінансування на ці потреби. Саме тому хворими, які потребують паліативної допомоги, активно почали займатись благодійні фонди.

Виїзна бригада по допомозі хворим дітям, які потребують хоспісного лікування у Луцьку запрацює вже найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus