USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для хворих на діабет дали гроші, якими не можна користуватися

17 Березня 2014 19:00
Хворим на діабет в Луцьку міськрада виділила більше 200 тисяч гривень, але за них нічого не можна купити.

Про це йшлося під час прийому громадян з особистих питань головою обласної державної адміністрації Григорієм Пустовітом сьогодні, 17-го березня.

«Нам виділити 243 тисячі гривень. З них 108 тисяч – на рік для дітей, в яких стоять інсулінові помпи. А 135 тисяч - на ланцети, тест-смужки та голки. Однак, за державними стандартами цін ми можемо закуповувати тест-смужки по 183 гривні +/- 10%. Таких цін в аптеках не знайти! Вони вартують по 250 гривень. Ми стали заручниками комерції»,- розповідає про проблему голова громадської організації «Інсулін» Ірина Аксеновська.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк поясним чому так виходить: «Долар піднявся, ціни зросли, тому, фірми-виробники повинні пройти перереєстрацію в Міністерстві охорони здоров’я України. Казначейство не дає кошти, бо немає повного списку державних цін, це проблеми не лише по вас».

Медик сказав, щоб громадські активісти прийшли до нього в кабінет й вони разом по пунктах напишуть відповідне звернення в Кабмін, аби прискорити процес.

Нагадаємо, коштів, які виділила Луцька міська влада на дітей, хворих на діабет, не вистачить навіть на квартал.

Втім, допомогу отримали хворі від благодійників. Зокрема 28 дітей, хворих на цукровий діабет, отримали сертифікати на придбання виробів медичного призначення сумою 300 гривень щомісячно для кожної дитини (з березня 2014 до кінця року) від народного депутата України Ігоря Палиці та перші картки на ліки в мережі аптек Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
громадянин Луцька Показати IP 17 Березня 2014 20:28
А що це за форма піару запрошувати ЗМІ на прийоми громадян? Пустовіт вирішив з Романюком позмагатись?:) Може люди не хочуть, щоб їхні проблеми були відомі громаді, може в людей особисте..., а вони піар-компанії влаштували! Не соромно? Вже як Клімчук вмів і любив піаритись, але таке не дозволяв собі! А тут?! Ще влади взагалі немає в області, а вони на "прийомах" піаряться! Ото дають ...!:(
справедлива Показати IP 17 Березня 2014 21:17
І що Пустовіт може запропонувати людям, лише пообіцяти з листами звертатись до Києва!:) Клімчук постійно раз у тиждень їздив до Києва, гроші для Волині лоббіював і це ПОСТІЙНО, на протязі усієї своєї каденції! Робіть висновки панове, кого поставили керувати областю і хто там серед тих призначенців у Києві сидить!!!
Зоряна до справедлива Показати IP 18 Березня 2014 07:08
Прийом громадян у присутності ЗМІ- це штучне створення "бурхливої" діяльності!
Олег Показати IP 18 Березня 2014 09:21
Пустоцвіт вміє замилювати очі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus