USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Доступні ліки: луцькі медики вже виписали 25 тисяч рецептів

27 Червня 2017 15:09
За станом на 26 червня луцькі медики виписали 25 тисяч рецептів у рамках програми “Доступні ліки”. Проте, головний медик міста каже, що городяни повинні активніше звертатися до сімейних лікарів і отримувати безплатні ліки.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук під час оперативної наради розповів про реалізацію програми “Доступні ліки”.

Він наголосив, що з 1 квітня 2017 року Міністерство охорони здоров'я України розпочало реалізацію проекту “Доступні ліки”, який передбачає реімбурсацію вартості ліків хворим на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

З держбюджету надійшла субвенція у 2,7 млн грн. Вона була розподілена між центрами надання первинної медико-санітарної допомоги.

Укладено договори з фармацевтичними компаніями “Сальве”, “Подорожник”, “Волиньфармпостач” та “Волиньфарм”. Саме у мережах цих аптечних закладів відбувається видача ліків за рецептами.

Микола Якимчук повідомив, що станом на 26 червня виписано 25 тисяч рецептів у рамках програми “Доступні ліки”.

Він закликав лучан активніше брати участь у програмі. За його словами, необхідно звернутися до сімейного лікаря, пройти обстеження та отримати рецепт на пільгові ліки.

Микола Якимчук закликав громадян не нехтувати своїм здоров'ям, обстежуватись та лікуватись, аби не мати ускладнень.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, бюджет Луцька у квітні отримав субвенцію з держбюджету у сумі понад 3 млн грн на відшкодування лікарських засобів.

До слова, на реалізацію державної програми «Доступні ліки» Волині виділили більше 13 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus