USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Група фармкомпаній підкупляла лікарів, щоб ті виписували їхні препарати

6 Грудня 2019 23:40
Правоохоронці викрили групу фармацевтичних компаній, яка підкупила лікарів для просування своїх лікарських засобів та збільшення їхніх продажів, інформує пресслужба Нацполіції.

«Упродовж 2018-2019 років службові особи та представники групи компаній систематично надавали лікарям закладів охорони здоров’я на території міста Києва та інших областей неправомірну вигоду.

За це медики, використовуючи свої повноваження, під час призначення пацієнтам ліків надавали перевагу медичним препаратам саме цієї групи компаній.

За попередніми даними сума наданих «винагород» становить 140 мільйонів гривень». Гроші на таку «промо-кампанію» знаходили завдяки ухиленню від сплати податків. Схема полягала у вчиненні фіктивних правочинів з комерційними структурами.

У підприємств замовляли рекламні послуги або послуги з організації проведення медійних заходів, які фактично не надавались.

Структури отримували від фармкомпаній гроші, які перераховували на карткові рахунки підконтрольних фізичних осіб підприємців.

В подальшому передавали ці кошти представникам підприємств фармацевтичної бізнес-групи.

Оперативники провели обшуки в офісних приміщеннях та за місцями проживання їх посадових осіб, а також інших осіб, що можуть бути причетні до «схеми».

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) ККУ.

Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 7 Грудня 2019 10:50
Ха, насмішили. Вони тільки це побачили? Ця схема чітко працює по всій Україні з початку 2000х і далі буде поки лікар не буде отримувати достойну зарплату і заклади охорони здоров'я не будуть отримувати достатнє фінансування, а не майже 0 як зараз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus