USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які вони - сучасна амбулаторія, фап у волинському селі. ФОТО

17 Серпня 2013 09:01
Медична реформа, яку впродовж трьох останніх років впроваджують в Україні, зі слів медиків, першочергово, стосується пунктів первинної медико-санітарної допомоги - фапів, амбулаторій.
Про це детальніше кореспонденту Волинських Новин розповіла головний лікар Маневицького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Людмила Сидорук.

Наприклад, амбулаторія загальної практики сімейної медицини у селі Четвертня на Маневиччині, обслуговує маже 2,5 тисячі громадян – від новонароджених до людей похилого віку, і так у трьох населених пунктах.
«Амбулаторія у Четвертні потребує дооснащення, ремонту. Ми поступово встановлюємо енергозберігаючі вікна, отримали за кошти благодійників 12-канальний кардіограф. Є денний стаціонар на 5 ліжок. З 1 вересня плануємо поставити ще 5 ліжок, площа дозволяє.

Олена Симонович, як сімейний лікар досвід має і користується повагою серед людей. Цьогоріч отримали новий автомобіль «швидкої».

Він у хорошому стані, люди задоволені. Щороку тут народжується понад 20 дітей», - розповідає Людмила Сидорук.
Зі слів лікаря, районні амбулаторії, а їх на території Маневиччини 9 і 61 фап, заклади первинної медико-санітарної медицини, згідно табеля оснащення, укомплектовані на 67%. Усі вони акредитовані і потребують часткового ремонту.






«Якщо є лікар, то повинно бути житло для нього. Якщо лікар має дітей, то повинен функціонувати садочок. В амбулаторії обов’язково мусить бути лабораторія, фізіотерапевтичний кабінет, електрокардіограф, як мінімум, стоматологічне обладнання, а також кабінет акушерки в кожній амбулаторії. І це той мінімум, який повинен бути в кожній амбулаторії». – підсумувала пані Сидорук.

Зі слів головного лікаря, згідно з проектом на 2014 рік, заплановано відкрити амбулаторії у селах – Красноволя, Рудники і в 2015 році – у Маневицькому райцентрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus