USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Які ліки найчастіше підроблюють в Україні

7 Серпня 2013 08:22
Фіктивні ліки потрапляють до споживачів через неліцензовані точки продажу. Таким є висновок Всесвітньої організації охорони здоров'я. За статистикою цієї організації, у 87% випадків неякісні, невірно марковані чи фальсифіковані медпрепарати купуються поза аптеками. Найчастіше - завдяки мережі інтернет, супермаркетам та автозаправкам.

Решта 13% припадає на легальні аптеки чи лікувальні установи. Ці цифри навела перший заступник голови Державної служби України з лікарських засобів Інна Демченко, - інформує ТСН.

«Найчастіше підробляється в Україні препарати групи Мезим (для профілактики захворювань травлення, метаболізму), Амізон, Мукалтин, Фезам, валеріани екстракт і препарати, які найчастіше рекламують, - повідомила вона.

Серед фальсифікату є навіть такі «ліки», котрі становлять серйозну загрозу для життя. Так, Демченко виділила в цьому контексті львівський випадок, коли на неліцензованих складах виявили небезпечні препарати, начебто призначені для зниження артеріального тиску.

Разом із тим загальний обсяг виявлених фальсифікованих, неякісних, брехливо маркованих препаратів з-поміж справжніх становить менше 1%, наголосила Демченко.

Радник міністра охорони здоров'я Віктор Чумак уточнив, що обсяг фальсифікату становить 0,6%. І додав, що проблема полягає не стільки в якості препаратів, скільки неправильному їх призначенні та застосуванні.
«Люди страждають від ліків не тому, що вони неякісні, а тому, що неправильно їх застосовують», - вважає фахівець. Чумак упевнений, що в Україні необхідно змінювати інфраструктуру надання медичної допомоги.

«На прикладі пілотного проекту по гіпертонії ми побачили ступінь розвалу. Лікарі не вміють виписувати рецепти, хворі не вірять лікарям. І сьогодні рівень самолікування величезний», - пояснив медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
андрiй76 Показати IP 7 Серпня 2013 11:50
А як можна вірити тим лікарям,що навіть діагнозу правильного встановити не можуть і "копають"тебе з одного кабінету в інший не забуваючи при цьому витягти з тебе гроші на внески,непотрібні процедури та пігулки(без діагнозу).От і займається народ самолікуванням,а хто має гроші той їде в закордонні клініки...
Амєлія Показати IP 7 Серпня 2013 15:52
Якщо основа таблеток крейда -то можна випускати любі ,тим паче ,що вона не щкідлива.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus