USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін дозволив Супрун виконувати обов’язки в.о. глави МОЗ

13 Лютого 2019 21:28
Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень Міністра як члена Кабінету Міністрів України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства.

«Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ. Цей винятковий крок Кабінету міністрів є відповіддю на те, що робота МОЗ була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МОЗ, розпорядження дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження.

«Ці документи будуть підписані найближчим часом», – додали у Міністерстві.

Окружний адміністративний суд м. Києва, за даними МОЗ, ще не виніс рішення щодо клопотання про скасування ухвали, якою було заборонено Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Також у Міністерстві повідомили, що на п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

«Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді м. Києва», – проінформували у Міністерстві.

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Заборона накладена в рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах вже з’явився хештег «ПідтримуюСупрун».

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона «занадто довго була виконувачем обов’язків», а також має два громадянства – українське і американське, що заборонено законом. Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 13 Лютого 2019 21:32
пілєвать вони хотіли на рішення суду
Навуходоносор Показати IP 13 Лютого 2019 22:14
Ця пані ще не все заплановане виконала, будуть тримати до кінця бувшу патронажну сестру. З паспортом громадянки США так і керує...Після своєї каденції приєднається до пані Яресько, яка керує фінансами Пуерто-Ріко. Може ще й мемуари напише про те, як вона довела до зубожіння українську медицину.
Я Показати IP 14 Лютого 2019 04:28
і активістів немає і вереску свідомих не чути..
ннн Показати IP 14 Лютого 2019 09:58
Гірше смерті може бути тільки "доктор СМЕРТЬ"! Чому усі мовчать?. Адже це стосується безпосередньо кожного!.. Чи ще не усі стикнулися з "реформами" в дії? Французи за 10% палива бастуюь, а тут на кону майбутнє і життя кожного з нас!...
Петро Іванович Показати IP 24 Лютого 2019 13:39
Сьогодні у лікарняній аптеці заплатив 910 грн. за ліки для хворого інсульом пенсіонера, а купувати їх за такі гроші треба щодня. Лікарняні реабілітологи за півгодинну консультацію окрім своєї зарплати вимагають у кожного пацієнта ще 200 грн., а за курс 10 днів це 2000 грн. Сучасне лікування в лікарнях жахливе! Хворі люди кинуті напризволяще, бо можновладці в українських лікарнях не лікуються і не знають що там коїться. Коли ж нарешті буде звичайна Реальна страхова медицина, як у більшості країн світу, а не лише видимість медичної реформи? Навіщо черговий раз винаходити велосипед на квадратних колесах і вихваляти це як велике досягнення? Грошей у простих пенсіонерів і інвалідів на лікування не вистачає. Реальна пенсія зменшилась у 2 рази (була 100 долларів п’ять років назад, а тепер лише 50 долларів). Реальні ціни на продукти харчування зросли в 3-4 рази. Реальні ціни на комуналку також захмарні. Як виживати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus