USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кір добрався до Волині

25 Липня 2011 10:59
У селі Лище Луцького району близько 10 дітям попередньо діагностували кір.
Це підтвердив заступник головного державного санітарного лікаря на Волині Микола Яцина, – повідомляє Про Волинь.
Водночас, наголосив фахівець, що це ще не спалах недуги.
Окрім того, зазначив він, санепідеміологи наразі з’ясовують, чи це кір, чи скарлатина.
Також, зі слів Яцини, вже з десяток дітей у Лищі прищепили від кору, краснухи і паротиту, хоча цю вакцину довелося шукати по всіх районах області. Річ у тім, що її на Волині, як і по всій Україні, просто немає.
Микола Яцина каже, що наразі санепідеміологи, опинилися, між молотом і на ковальнею: дітей щеплювати треба, батьки телефонують, а вакцин немає.
«Ми не винні в тому, що її немає, її немає взагалі в Україні, бо призупинили тендери на закупівлю вакцин у тому числі і для календарних щеплень, – розповів Яцина. - А кір така недуга, що через чотири-п’ять років іде її сплеск. Наприклад, 2006-го кір на Волинь завезли з Києва і в той рік у нас занедужала понад 800 осіб. На сьогодні ми робимо все що можемо, вишуковуємо залишки вакцини по районах, але запасів практично не лишилося».
Він припускає, що вакцини для календарних щеплень на Волинь потраплять не раніше середини серпня, а поки потрібно робити все можливе, щоб не допустити епідемії.
Нагадаємо, минулого тижня про ріст захворюваності на кір у Європі повідомляла ВООЗ.
Довідково:
Кір – вірусна хвороба, що характеризується лихоманкою, млявістю, слабкістю, головним болем, дрібно-плямистим висипом, ураженням кон'юнктиви і нежитем.
Джерелом інфекції є хвора людина, а передається недуга повітряно-краплельним шляхом. Особи, які не хворіли на кір і не щеплені, залишають дуже вразливими до кору все життя і можуть захворіти в будь-якому віці.
Імунітет після перенесеної природної корової інфекції стійкий.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus