USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен п’ятий український шестикласник хоч раз у житті був п’яний

13 Вересня 2013 12:20
В Україні на обліку в наркологічних медзакладах перебуває близько 900 тисяч алкозалежних. Міжнародні дані свідчать про те, що наша держава – перша у світі за рівнем дитячого алкоголізму.

Про це наркологам області на профільному семінарі розповів доцент кафедри наркології та психіатрії Львівського національного медичного університету Олег Фітькало.

«Щороку в Україні на душу населення припадає 15,6 літрів, у перерахунку на чистий спирт, випитих алкогольних напоїв. Щороку близько сорока тисяч людей гине внаслідок проблем з алкоголем. Кожна друга дитина у віці 11-12 років хоча б раз вживала спиртне, 40 відсотків дітей віком 14-18 років вже мають досвід періодичного вживання алкоголю. 20 відсотків шестикласників та 70 відсотків першокурсників хоч раз у житті були п’яними», - каже науковець.

Українці не завжди були такі питущі, зауважує Олег Фітькало. «Алкогольний бум», з його слів, розпочався приблизно з 20-их років минулого століття. Доти, каже науковець, є свідчення, що на все весілля можна було придбати всього лише три літри «паленки».

«Якщо подивитися спеціалізовані діаграми, то можна побачити, що там де розповсюджений алкоголь – розповсюджене християнство. Єдина держава, яка має найменше проблем з алкоголем – Ізраїль», - зазначив медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus