USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Головний освітянин Луцька: в сальмонельозі винні сирники, омлети, батьки

9 Червня 2016 08:00
Адміністрація ДНЗ № 19 зібрала «загальносадкові» збори батьків, під час яких планували обговорити подальші дії працівників садочка, управління освіти та батьків дітей щодо ситуації із сальмонельозом.

Нагадаємо, в луцькому ДНЗ № 19 отруїлися діти. Кількість діток, яких вразила інфекція, постійно збільшувалася. Як наслідок, садок закрили на карантин. 3 червня ДНЗ відновив роботу. Значна частина провини за спалах сальмонельозу у ДНЗ №19, на думку керівництва Держсанепідемслужби Волині, лежить на працівниках харчоблоку, які готували яйця з прикінцевим терміном реалізації з порушенням технології.

Здебільшого, у зборах взяли участь батьки тих дітей, у яких лікарі не виявили сальмонельоз.

До слова, в ДНЗ № 19 - 453 дитини. З них - всього лиш 150 обстежили лікарі, і це попри те, що в той день, коли в дітей виявили перші симптоми захворювання, в дошкільному закладі перебувало 308 дітей.

На зборах був присутній начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної та позашкільної освіти Валентина Гдира та завідувач ДНЗ№ 19 Світлана Валько. Крім того, прийшла така собі група підтримки – 12 вихователів, які працюють в цьому садочку.

Оскільки під очільницею дитячого садка захиталося крісло, на зборах вихователі передали батькам заяву, адресовану Олегу Гребенюку в підтримку завідувачки цього ДНЗ.

«Світлану Йосипівну ми знаємо як мудрого, відповідального керівника, вона живе, «горить» проблемами ДНЗ. Для Світлани Йосипівни пріорітетним завданням в її роботі є турбота про здоров’я кожної дитини. Керівник щодня цікавиться проблемами кожної групи, підтримує, завжди допомагає у позитивному їх вирішенні», - йдеться у заяві.

На питання журналістів, чому саме ці пункти, які і так входять в обов’язки керівника навчального закладу, визначили як особливі, ніхто відповісти не зміг.



До кінця зборів звернення підписало 58 батьків.

«Я не можу його не підписати. Як завтра поставляться до моєї дитини? Мені доведеться шукати новий садочок, ставати в чергу», - каже одна із присутніх мам.

Між тим, очільник управління освіти Луцької міськради на зборах доводив переляканим матусям, що саме вони можуть бути винні в епідемії сальмонельозу.

«Не треба звалювати все в одну купу. Самі батьки визнали, що дитина приходила після святкування. Так, дитині стало погано, а вони на наступний день дитину привели в садочок… Ми і вас можемо звинувачувати, чи не було харчових отруєнь у ваших сім'ях», - завив Олег Гребенюк.

Завідувачка дитячого садка, виправдовуючись перед батьками, заявила: вона звільнить всіх, хто на її думку, винний.

«Комірник звільнений, кухар, який готував омлет – звільнений, кухар, який готував сирники, наразі перебуває у відпустці, але буде звільнений», - заявила Світлана Валько. Крім того, обіцяла позбавити роботи медсестру, яка відповідає за видачу харчів на столи дітям. Щоправда, остання, за версією завідувачки, перебуває у відпустці, а за версією Гребенюка – на лікарняному.

Батьки просили, аби садок закрили, допоки всі діти не здадуть посіви на сальмонельоз.

«Садок відкрили. Ті, в кого немає симптомів хвороби прийшли і далі рознесли заразу. Я вас прошу: закрийте садок і зробіть повторні аналізи», - в один голос просять мами.

«Я не можу закрити садочок тільки на прохання», - заявив Олег Гребенюк.

Врешті, Олег Гребенюк пообіцяв зібрати ще одні збори, які відбудуться 9 червня на 17.00 годину. У них візьмуть участь представники управління охорони здоров’я та держепідемслужби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
ага Показати IP 9 Червня 2016 08:48
Завідувачка хвй сама звільниться, бо вона як керівник теж винна у тому, що допустила такий бардак у непідконтрольгомк об'єкті. Люди, схаменіться, ми того і живемо погано, що через боязнь підписуємо різні писульки, щоб нас не звільнили чи нашу дитинку не відрахували. Та тітка далі буде піддавати ризику діток. Почекаємо смертельних випадків? Тоді кого будемо звільняти? Всіх нянь?
Віктор Показати IP 9 Червня 2016 08:50
Судячи з якості фото, камера автора також хворіє на сальмонельоз.
Мама Показати IP 9 Червня 2016 09:07
То не ми, то батьки, стандартна відповідь освітян - готівку гонять батьки через освітні заклади, діти хворіють через батьків, все батьки.
Лучанка до Мама Показати IP 9 Червня 2016 09:37
Як в СССР батьків поставлять перед вибором , або підписуй, або кошти здай на садок на школу , а якщо не підпишеш, або кошти не здаєш то очікуй певного відношення до своїх дітей.І це освітяни не винні ,це все організовують батьківські комітети,з якими попередньо все обговорено, а ми тут ні до чого. Тут взагалі рішення повинно було прийняте без участі працівників садочка та батьків. Невже працівник садочка мала можливість не підписати заяву, та її ще б до вечора звільнили б , як і тих працівників. І все начальство ,як тільки яка негативна подія стає раптово хворіє , або дуже добре працює де необхідно взяти на поруки, бо садочок без неї розвалиться. Та гнати таких людей необхідно віником, питання іде про здоров"я дітей, а не збори проводити.
тато Показати IP 9 Червня 2016 09:17
Блювати хочеться від цих заяложених совкових штампів: "мудрий відповідальний керівник"... То в чому мудрість і відповідальність? У тому, що дітей потруїли?
Анонім Показати IP 9 Червня 2016 09:17
От завідувачка всіх звільнить тільки не себе.Ото совдеповка .ЇЇ звільнити першу, що вона там робить крім того,що гроші гребе з батьків.Боїться буде жити,як ми на 1000 грн. Куркулі.
Мама Показати IP 9 Червня 2016 09:31
Я була присутня на зборах. Люди добрі це маразм зі сторони пана Гребенюка. Легше всього всіх позвільняти, а причини досих пір не знайдено. Діти хворіють а він розповідає що все чесно і все провірено. Навіть мама дитини виступаючи була проти закриття садочка ще на карантин мовлячи що її дитина здорова. Навіть деякі батьки шокують своєю поведінкою. Їм всім якщо щесно глибого до одного місця що діти хворіють. Бо це не їхні. Хай ще сьогодні поставщика запросять на збори.
orusia до Мама Показати IP 9 Червня 2016 13:18
Grebeniuk merda .ze iogo metodu -y vsiomy vuna batkiv.gonit get vsih-dbaite za svoih ditei.
Лучанка Показати IP 9 Червня 2016 09:45
Шановна пані,яка писала статтю,я була присутня на цих зборах,і все це брехня і провокацію,що ви тут пишете!!!вихователі прийшли бо не бояться отої брехливої блондинки в сіпому платті,яка чуть не з під стільця фотографувала)))))раз вміє лити бруд,то чому ховалась?потрібно було встати і зробити фото якісні!!!а підписи збирали за ініціативою самих батьків!!!!і силоміть нікого не заставляли,(були такі що не вважали лишити автограф)
Мама до Лучанка Показати IP 9 Червня 2016 14:25
А тепер ви послухайте мене шановна панні. Я ці фото не знімала. Я як і всі адекватні батьки проти того бардаку,що є на данний момент у садочку. Я вставала і завдавала конкретні запитання. Це одне. А друге я вважаю що не працівників харчблоку треба було звільняти а отого самого Гребенюка в першу чергу. Бо він і всі хто проводить тендера і кормлять цим лайном вибачте бо це не продукти, вони і повинні відповідати в першу чергу за це. Треттє моє запитання на рахунок обстеження дітей і то всіх і закриття садочка у деякої з присутніх мам аж щелепу звело. Вона розмахуючи руками кричала що її дитина здорова і садочок закривати не потрібно. Це дибілізм шей і зі сторони батьків. Сьогодні збори тож не мовчімо а захищаймо своїх діточок. А ще якщо треба то збираємося і напрямок до міськоі ради. Бо цей безлад треба припинити.
тато до лучанка до Лучанка Показати IP 9 Червня 2016 20:55
вихователі натиснули на батьків і ті підписалися що це секрет чогоневесь колектив а 12 тільки прийшло бо бояться за свою шкуру теж винні і гнати іх шантрапу
тато до лучанка до Лучанка Показати IP 9 Червня 2016 20:55
вихователі натиснули на батьків і ті підписалися що це секрет чогоневесь колектив а 12 тільки прийшло бо бояться за свою шкуру теж винні і гнати іх шантрапу
Перехожа Показати IP 9 Червня 2016 09:48
Шановні батьки, а ви поцікавтеся який сир вам возять на ті сирники!!!!!! Наразі сир кисломолочний в садочки постачає підприємець Буяновський сумнозвісного виробництва ПП "Дживальдіс" за 39 грн /кг. Кому цікаво - погугліть про Дживальдіс і все стане на свої місця. Докт будуть відбуватися хабпрні тендери в управлінні освіти доти булуть травитися наші з вами діти. І це ще лише початок, бо попереду літо.
САФАРІ Показати IP 9 Червня 2016 10:19
Капніть йоду у цей сир і відразу побачите скільки в ньому крохмалю. Сир стає синього кольору.
Карина Показати IP 9 Червня 2016 10:24
Шановні батьки зверніться до Гройсмана прем"єра і повідомте таке що відбувається в садочках м.Луцька хай приїде і ту завідуючу перевірить !!!!!! Не скидайте це з рук. Це так дітьми нехтувати. Після такого треба звільняти заідуючу або хоч догано нормальну впаяти. Все винні батьки і діти тільки не влада тільки не завідуючі. Може ще винні бо в садочок віддали дітей!????
юей Показати IP 9 Червня 2016 10:27
на мою думку, тут потрібно комплексно вирішувати проблему: 1) покарати керівництво днз, медсестру і працівників харчоблоку, 2) перевірити всі продукти по усім днз з яких готують їжу діткам, 3) на час проведення даних перевірок призупинити роботу днз (карантин) - це логічно і правильно, інакше хворих буде набагато більше, 4) контроль за продуктами харчування від постачальників (їх можна перевірити також у яких умовах зберігають продукти харчування і терміни придатності). Якщо буде доведена вина працівників днз - звільнення з роботи і ніякі записки (листи) не допоможуть, а якщо вина постачальника - розірвання контракту з ним, перевірка відповідними органами його діяльності (епідстанція, фіскальна служба) - бо робити бізнес на дітях, підірвавши їхнє здоров'я - це дуже погано!!!
Фея Показати IP 9 Червня 2016 10:36
Допоки житимо в лайні? Доти, доки не стане сміливості щось міняти. Першу, що мав сказати, з дозволу так назнявати його, головний освітянин, - ВИБАЧТЕ! вибачте батьки і діти, що ми, тупоголові чиновники і управлінці, не змогли належним чином організувати вкрай нескладний процес харчування ваших дітей. Вибачте, що не вистачає лою в голові, щоб розібратися в ситуації, виявити проблемне місце і раз і назавжди цього позбутись. ВИБАЧТЕ...
сусудка з вавілова Показати IP 9 Червня 2016 11:04
коментар було видалено
Мама Показати IP 9 Червня 2016 12:02
Люди, а невже винні тіль жіночки, які готували їжу? Які продукти їм дали - з тих і готували. А якби поскаржилися на якість, то їх би ще раніше вигнали. А може то завідувачка із тим громаним Гребенюком винні, що допустили до постачання в садочок нашим діткам зіпсованих і неякісних продуктів? Гнати товсту зажрану бабу-завідувачку і хапугу Гребенюка, який захищає того, хто йому помагає гроші на здоровї наших діток заробляти. А тепер давайте список зберемо за відставку завідувачки і Гребенюка. А справу давайте подамо в прокуратуру. Невже серед батьків немає жодного юриста. Я готова навіть скинутися на те, щоб заплатити гонорар юристу і справу розглянули на вищому рівні. Журналісти молодці, що цю тему не лишаєте, треба розібратися, а не замяти як при совєтах
Анонім до Мама Показати IP 12 Червня 2016 23:33
Тi жiночки завжди рiзали правду матiнку в очi ,вони вже давно хотiли iх побутись ,а тут такая нагода.
Wsrfdj Показати IP 9 Червня 2016 12:14
А чого ви такі всі впевінені, що джерело інфекціїї саме в дитсадку? А може хтось з дітей приніс заразу з дому і заразив інших? Чи ви всі харчуєтесь виключно високоякісними, суперсвіжими продуктами - та х..ня ж це, бо більшість старається закупитись по акціях, коли дешевше, крім того і дітям, попри заборони і попередження, всеодно купують всяке г....-"смаколики", але ж своєї вини ніхто не визнає. Простіше репетувати, що винна влада, завідуююча, нянька, Гройсман, та хто завгодно.
Волинянка до Wsrfdj Показати IP 9 Червня 2016 13:36
Мудрагелю, ср**ий! Захворіли діти з зовсім різних груп - якби якась дитина занесла інфекцібю з дому, то захворіли б діти з однієї групи, а не з різних! Так, харчую сімю виключно свіжими продуктами і ніколи нічого ні по яких акціях не купувала(навіть ковбасу вживаємо тільки власного виготовлення), тому свою ху@ню залиш при собі! На рило Гребенюка противно дивитись - мудак, ще пелька розтуляється звинувачувати батьків..
Wsrfdj до Волинянка Показати IP 9 Червня 2016 15:25
маю право написати те, що думаю!!! Вона купує все супер пупер якості, ага-ага, всі так прям купують супер якісне і супер свіже, всі багаті. Якість і культура харчування, якість продуктів, культура гігієни, не найвищому рівні в багатьох, особливо в літку, а коли спека, то ризик збільшується і цілком можливо, що діти можуть підчепити інфекцію де завгодно, і в групах своїх вони сидять не ізольовано, а на прогулянках пересікаються, користуться тими самими вхідними дверима, перилами на сходах і ти можеш поклястися, що ніхто з них немитих рук в рот не затягне? треба визнати всі можливі варіанти,а не роззявляти свою п*льку і звинувачувати лише всіх довкола
Волинянка до Wsrfdj Показати IP 9 Червня 2016 17:30
одночасно не може стільки дітей захворіти, недотовченгий! Інфекція йшла з харчоблоку! Однозначно можу стверджувати, що ви, нешановний(а), з працівників того ж садочка... І завідуюча, і гребенюк прекрасно знали, що за продукти постачаються - одна мала знати за посадою, а цей мудак - відповідає за того, хто виграв тендер на постачання. Тому помовчіть - розумнішою будете видаватись!
Анонім до Wsrfdj Показати IP 9 Червня 2016 15:07
Слухайте...в мене таке вражен ня щг пише це Світлана Йосипівна чи медсестра яка клялась в трму, що ніколи не було і нк буде ніяких отруєнь...що ви птшете...прочитайте ще раз...хто з своіх батьків буде бажати зла дитині своій...схаменіться...
Вихователька ДНЗ Показати IP 9 Червня 2016 13:19
всіх на нари
Мама Показати IP 9 Червня 2016 13:32
Шановний автор статті , Ви дуже гарно використали цитати, і майже дослівно. Але перекручувати і підливати масло у вогонь не треба. Коли Олег Гребенюк говорив «Не треба звалювати все в одну купу. Самі батьки визнали, що дитина приходила після святкування. Так, дитині стало погано, а вони на наступний день дитину привели в садочок… Ми і вас можемо звинувачувати, чи не було харчових отруєнь у ваших сім'ях" - мова йшла про випадки захворювань в інших садочках. Краще розберіться, чому заклади охорони здоров'я не хочуть брати аналізи на бакпосіви? чому дозволяють дітям без цих аналізів відвідувати садок? чому провокують нові спалахи хвороби? Можливо краще допомогти в вирішенні наших з вами проблем, а неодин бруд лити? Нівякому разі не заступаюсь за керівництво ДНЗ і управління освіти, винні повинні бути покарані, але перекручувати не треба. До речі підписувати заяву на підтримку завідуючої ніхто нікого не заставляв, в кожного є вибір (я особисто її не підписувала, і ніхто мене навіть не переконував що це потрібно зробити). Припиніть все і всіх ображати, а якщо є що сказати і запропонувати - скажіть і запропонуйте, майте сміливість говорити людям в обличчя те, що ви думаєте, а не бути героями лише вкоментарях.
тато Показати IP 9 Червня 2016 20:13
в тому садочку зібралась шайка і що хочуть те і роблять розігнати щоб сліду неосталося вихователі замість того щоб за дітьми дивитись в контактах сидять і бухають а ще говорять що діти дурні бо в дома кажуть що вони пяні гнати в шию всіх по статі...
Мама вихованця Показати IP 9 Червня 2016 20:48
Шановні батьки.Що означає "закрийте знову садочок,тому що мені так захотілось"? Якщо ви маєте змогу глядіти СВОЇХ дітей вдома,то так і робіть.Якщо Ви ніде не працюєте,а як так розумію що ніде,тому що ті батьки які працють не мають змоги чи такої розкоші не водити дитину у садочок по забаганці двадцяти мам,то будь-ласка,глядіть своїх діток вдома і не влаштовуйте скандалів.Зрозумійте краще Вас ваших дітей ніхто глядіти не буде.І не потрібно приводити свою дитину у дуже поганий садочок,а самій йти додому і просидіти в інтернеті чи за бокалом пива.Ну не подобається Вам даний садочок,не подобається даний персонал,не водіть сюди дітей,він і так переповнений,у Луцьку вибір садочків є.Скільки можна всіх поливати брудом? Були,є і будуть спалахи кишкових інфекцій у садочках,школах,на банкетах і т.д., але ніколи ніхто такого не роздував.Ви хоч розумієте що Ви говорите? Посіяти 450 дітей за який період? Кожна людина має займатись своєю справою,і на це є лікарі які мають відповідну освіту і N-кількість років стажу і їм вирішувати кого сіяти,коли закривати чи відкривати садочок,а не мамам які прочитавши статтю в інтернеті про сальмонельоз вирішили що вони професори у медицині.Я особисто підписалась під заявою на захист завідуючої і ніхто мене не змушував цього робити,а вічливо запитали і я погодилась,а на "запитання журналістів, чому саме ці пункти, які і так входять в обов’язки керівника навчального закладу, визначили як особливі," я відповім тому що у мене є змога зрівняти з попередньою завідуючою.Світлана Йосипівна вихована,відповідальна і розуміюча людина,яка йде на зустріч батькам.І далеко не всі при даних посадах є такими простими людьми.
Мама до Мама вихованця Показати IP 10 Червня 2016 07:31
Шановна мама, а Ви знаєте, що практично щодня, наші дільничі педіатри, передають в санстанцію по 2-4 випадки нових хворих на сальмонельоз. При чому це всі діти з 19-садочка, і в декого з них не було ніяких симптомів взагалі. І що тепер.... В мене теж нема куди діти дитину, тому що я працюю (вона сидить зі мною на роботі), але це не означая що я свідомо маю наражати свою дитину на небезпеку, бо, в першу чергу, її здоров'я для мене найважливіше, а не порівняння завідуючих, чи роздування скандалів. І ще одне риторичне питання: Якщо в садочку знову розпочнуться масові захворювання дітей, і "не дай Бог" захворіє ваша дитина, хто на сабе візьме відповідальність: управління освіти чи керівництво садочка - за те, що його відкрили? Медичні установи - бо не захотіли перевірити всіх дітей (напевно аналізи на бакпосіви будуть дорого коштувати поліклініці)? Санстанція - бо стверджує що хвороба не передасться від носіїв здоровим дітям? Чи можливо Ви, "свідома мама" - бо для Вас роздування чи згортання скандалу, а також свій комфорт важливіше, ніж здоров'я дітей.
Мама до Мама вихованця Показати IP 10 Червня 2016 10:39
Ви читали що написали. Діти хворіють. Вам що важко піти здати бакпосів і бути спокійним. Та мама яка турбується за свою дитину знайде час щоб здати зішкриб. Не пишіть дурниці. Хоча я догадуюся хто це пише. Мама зі СТаЖеМ. Та що вчора так розпиналася на зборах. Схаменіться.
Єєє Показати IP 9 Червня 2016 23:03
Роздули не зрозуміло що,самі розумні батьки,договоряться! Слідкуйте за своїми словами.
Анонім до Єєє Показати IP 12 Червня 2016 21:04
Шановна слiдкувати слiд Вам .!!! Обовязково звернимось з Вашими словами в полiцiю,це реальнi погрози.
Анонім Показати IP 12 Червня 2016 17:23
Шановні батьки ,а вам не повідомили,що носієм САНМОНЕЛЬОЗУ є конкретна особа КАРОВЕЦЬ П.Б це виявили при першій здачі аналізу.Відповідно особа була в контакті з дітьми .Ще в групах знайшли кишкову інфекцію на посуді але про це замовчують.Згідно закону під звільнення іде перша завідуюча але де ВОНА молодець. знайшла винних . Ще хочу додати що треба звінити медсестру і шеф кухаря вони відповідальні особи в першу чергу,звільняти людей які мають рідню в санстанціі не порібно АВОСЬ якась неприємністі ЖАННА допоможе результати приховати. А на збори прийшли ті, що вже пригрілись і дійсно бухають разом, імабуть збирали гроші з колективуву ,щоб завідуюча мала защо хабарі носити в інфекційну і санстанцію.
Мама Показати IP 12 Червня 2016 17:41
Надзвичайні новини будем підключати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus