USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майже 2 млн українців щороку стають пацієнтами психлікарень

10 Жовтня 2017 20:16
Україна посіла перше місце в Європі за кількістю психічних розладів – майже 2 мільйони українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики до Всесвітнього дня психічного здоров'я.

«Уже котрий рік поспіль Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів в Європі», – зазначають у відомстві.

За даними Міністерства, в Україні 1,2 мільйони осіб страждає на психічні розлади і цей показник щорічно зростає.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п'ятірки хвороб, які будуть лідирувати за кількістю людських трудовитрат, пов'язаних з цими захворюваннями.

«Психічні розлади обженуть у цьому плані навіть серцево-судинні захворювання, які нині традиційно тримають пальму першості у структурі захворювання населення земної кулі», – уточнюють в міністерстві.

У Мінсоцполітиці переконані, що «роботодавці повинні розумітися у питаннях психічного здоров’я, щоб відчувати потреби працівників, які можуть вплинути на робочий процес».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 10 Жовтня 2017 20:30
Якщо відверто, то я в шоці від такої сумної статистики, брати мої!
Анатоль_2 Показати IP 10 Жовтня 2017 20:49
Я неприэмно вражений,йду випью заспокiйливе!
Псих Показати IP 10 Жовтня 2017 22:57
На мою думку їх набагато набагато більше, якщо лікуванням психічних хвороб займається Мінсоцполітики, а може і весь кабмін, окрім МОЗ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus