USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

МОЗ заборонило нещепленим дітям відвідувати дитсадки і школи

13 Вересня 2018 07:00
Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ видало указ, у якому йдеться, що невакцинованих дітей не впускатимуть на заняття у школи та дитячі садки.

Відповідний документ за підписами Уляни Супрун та Лілії Гриневич 12 вересня розіслали головам обласних та Київської міської державної адміністрації, передає 24 канал.

В документі згадується про «напружену епідемічну ситуацію» з інфекційними хворобами, яка спостерігається в Україні впродовж останніх 5 років.

У МОЗ нагадали, що зараз в Україні спостерігається спалах кору і від початку року зафіксовано майже 30 тисяч випадків захворювання, 13 з яких закінчились летально.

«Захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру, про що свідчить чергування періодів підйому і спаду захворюваності».

«Враховуючи, що ризик масового поширення зазначених інфекцій особливо збільшується з початком навчального року просимо вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров'я обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопущення невакцинованих (за відсутності протипоказань) дітей у заклади освіти», – йдеться в документі.

У відомствах нагадують, що ця вимога передбачена статею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

«Відповідно до цієї статті, дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється», – констатують у МОЗ та Міносвіти.

У документі також нагадують, діти якого дошкільного та шкільного віку повинні проходити вакцинацію та ревакцинацію.

Міністерство охорони здоров'я, в свою чергу, запевнило, що «на сьогодні в Україні достатня кількість ефективних, якісних та безпечних вакцин», щоб усі вікові групи дітей, які цього потребують, були вакциновані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Петро Показати IP 13 Вересня 2018 07:27
То їх тепер в резервації, та відгородити колючим дротом бо батьки не схотіли "колоти" дітей просроченими і шкідливими вакцинами и від "пані Смерть" (смердь)? Не забагато на себе бере "виконуючи обов'язки"?
хохо Показати IP 13 Вересня 2018 07:54
добре індуси на лапу дали щоб такий бред впровадити! ніхто за якість не відповідає, дають батькам підписати папірець знімаючи з себе відповідальність а от в навчальні заклади не пустять. маку наїлись? все робите для підвищення патріотизму, для любові та довіри до запроданої неньки україни. з малої букви
Анонім до хохо Показати IP 13 Вересня 2018 13:11
індійські вакцини нехай олігархи пхають своїм дітям, а щоб не страшно було нехай дивляться ТСН про розвінчання міфів
Цікаво Показати IP 13 Вересня 2018 08:43
Дивно що впродовж 5 років. На скільки пам'ятаю спалахи та смертельні випадки були якраз таки після вакцинування неякісною вакциною в поліклініках. Ті хто купляв сам або не був щепленим і не контактував з хворими на кір, і "гоп-компанію" як правило, не хворіли. Щось тут зовсім не чисто.
123 Показати IP 13 Вересня 2018 11:07
Вжити заходів недопущення дітей у заклади освіти?))Яких заходів!? Що таке, наказ Супрун? Конституцію треба переписати)) Хай дитина не ходить до школи,було б біди. Є ще у нас суди. Адміністраціїя не є структурним органом МОЗ. До кінця року адміністрацій можливо і ну буде.. Цікаво роль директора на воротах школи???Скільки законодавчої бази, є на рахунок цього. Ніхто не може позбавити дітей права на освіту. Хай би МОЗ давало розписки батькам, про те що вони несуть кримінальну відповідальність за надану вакцину, а не збирали згоду з батьків на вакцинацію. Смішно.
Какулік Показати IP 13 Вересня 2018 11:41
Це є порушення Закону України про освіту. 1. Кожен має право на якісну та доступну освіту. Право на освіту включає право здобувати освіту впродовж усього життя, право на доступність освіти, право на безоплатну освіту у випадках і порядку, визначених Конституцією та законами України. 2. В Україні створюються рівні умови доступу до освіти. Ніхто не може бути обмежений у праві на здобуття освіти. Право на освіту гарантується незалежно від віку, статі, раси, стану здоров’я, інвалідності, громадянства, національності, політичних, релігійних чи інших переконань, кольору шкіри, місця проживання, мови спілкування, походження, соціального і майнового стану, наявності судимості, а також інших обставин та ознак.
право на освіту Показати IP 13 Вересня 2018 14:45
да ви такі розумні згадали про освіту а ви знаєте що є альтернатуні види освіти без школи наприклад навчання на дому,приватні заклади індивідувальне навчання батьками і т.п.чому моя щепленна дитина має перебувати в колективі де є такі діти в яких батьки безвідповідально відносяться до здоровя своєї дитини і за рахунок них немає 100% колективного імунітету.ви такі розумні знаєте що вже є 7 випадків смертей від дифтерії а у разі спалахів це буде 50%летальності від усіх захворівших,вже є 1 випадок від правцю що ви собі думаєте в європі ви навіть не муркнули проти щеплень бо ж залишились без страховки ще й штраф заплатили а може б і позбавили батьківських прав за невиконання свої обов'язків у плані здоров'я дитини .
123 Показати IP 13 Вересня 2018 15:24
А хто знае, скільки випадків смертності від вакцинації!? Якщо МОЗ, ЗОБОВ"ЯЗУЄ ВАКЦИНУВАТИ наших ДІТЕЙ ЗАКУПЛЕНОЮ ними вакциною, тоді чому не надає батькам 100 % гарантії на вакцинацію?А лише вимагає від батьків їхню згоду на вакцинацію скріплену їхнім підписом, прицьому не надаючи в замін нічого. А ви пані "право на освіту" - не плачте ви дитину провакцинували, наслідків немає то дякуйте Богу, що вас пронесло. А от в моїй сім"ї, негативний досвід, щодо вакцинації. Поки МОЗ не буде нести відповідальності, за негативні наслідки вакцинації, така практика буде. І не забувайте Закон, має вищу силу, чим наказ, який навіть не заюстований в МЮУ.
право на освіту Показати IP 13 Вересня 2018 16:23
про закон я нічого проти немаю. Ви просіть Бога щоб вас і вашу сім'ю оминули ці страшні хвороби як дифтерія, правець,поліомієліт і т.д.Бо я теж знаю одну таку,,,противницю,,щеплення а от коли прийшов кір до хати то чуть раніше часу непосивіла,і через 1 місяць почала прививатись з нуля хоча дитині було вже 10.
Я Показати IP 13 Вересня 2018 23:07
не є противником вакцини, але ПОТРІБНА вона ЯКІСНА, а не індійська, яку важко переносять і дітки і дорослі. Тож ще була 5 років назад нормальна вакцина, як російська так і можна було купити європейську. Який тоді був відсоток зроблених щеплень?! Зараз купити не можливо, фігню закупили і хочуть травити дітей в примусовому порядку, щоб не утилізовувати не використану, бо дорого виходить. Хай завезуть, щоб самостійно купити в аптеці можна було. Чому в людей немає довіри на сьогодні, бо було безліч випадків що діти ходити не могли після вакцини. Є стаття де її взагалі заборонили тимчасово https://www.volynnews.com/news/all/v-ukrayini-zaboronyly-enteroshel-ta-dekilka-vaktsyn/?comment_743086#comment_num_743086
ан Показати IP 14 Вересня 2018 09:49
ми як подопитні кролики . Африка. от і все
Ольга Показати IP 30 Жовтня 2018 18:36
Дайте людям право вибору самим нести відповідальність за своїх дітей. А то зараз у батьків два варіанти або колоти, або купляти, що ніби вкололи. Надайте, будь ласка, ще один варіант і не колоти, і не купляти. А як ні то "шановні" міністри своїх дітей щеплюйте цими "ефективними, якісними та безпечними вакцинами"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus