USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

МОЗ заборонило рекламу деяких ліків

27 Серпня 2012 14:56
Міністерство охорони здоров’я заборонило рекламувати деякі лікарські засоби, що відпускають без рецепту.
Про це інформує офіційний веб-сайт МОЗ України.

Відповідний наказ підписала виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Раїса Моісеєнко 17 серпня.

Тож до переліку ввійшли лікарські засоби, які містить наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори. Зокрема, найвідомішими забороненими до рекламування ліками цієї категорії стали «Валокордин», що містить у своєму складі фенобарбітал, та «Солпадеїн» із такою складовою, як кодеїну фосфат гемгідрат.

Такі ж обмеження застосували до деяких медикаментів, які можуть викликати синдром звикання, що зазначено в інструкції для медичного застосування.

Відтак, відомі лікарські засоби «Піколакс», «Крушини кора» та «Сени листя» будуть реалізуватися без допомоги реклами.

Обмежили рекламування й ліків, які застосовуються виключно для лікування жінок у період вагітності та годування груддю. До них, зокрема, належить профілактичний лікарський засіб «Прегнавіт».

До списку увійшли також лікарські засоби, що використовуються виключно для лікування дітей до 12 років. Зокрема, - популярні серед мам «Ібунорм бебі», «Анаферон дитячий» та «Адріанол дитячий».

Застосували заборону рекламування лікарських засобів, що застосовуються для лікування туберкульозу, венеричних захворювань, особливо небезпечних інфекційних хвороб, ВІЛ/СНІДу, раку та інших пухлинних захворювань, хронічного безсоння, - діабету, ожиріння та імпотенції.

Зокрема, ці зміни стосуються рекламування таких лікарських засобів, як «Гепатофіт», «Квасолі стулки плодів», «Ретинолу ацетат (вітамін А)», «Кальцію глюконат», «Редуктан», «Олія насіння гарбуза», «Просталад», «Трібестан», «Тентекс форте», «Імпаза», «Йоддицерин» та «Мірамістин».

З дати набрання чинності цим наказом до Державного реєстру лікарських засобів України поряд із іншими відомостями про зареєстрований лікарський засіб вноситиметься інформація щодо його належності до лікарських засобів, рекламування яких заборонено, та буде доступною для суб'єктів фармацевтичного ринку і широкого кола зацікавлених осіб на офіційному сайті Державного реєстру лікарських засобів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чеширский Кот Показати IP 27 Серпня 2012 16:38
Хочу понять логику МОЗ, чем вам не угодили створки фасоли, масло семян тыквы, кора крушины, листья сенны? Все это натуральные, природные препараты, их чего запрещать в рекламе?
Рома до Чеширский Кот Показати IP 29 Серпня 2012 12:14
Коли ти востаннє бачив рекламу гарбузової олії або кори крушини? Кому потрібно - то він і так купить, без реклами. А от пустишки-плацебо вроді анаферонів/арбідолів дійсно варто заборонити, щоби не дурити народ.
Осінь Показати IP 27 Серпня 2012 16:55
"Застосували заборону рекламування лікарських засобів, що застосовуються для лікування туберкульозу, венеричних захворювань, особливо небезпечних інфекційних хвороб, ВІЛ/СНІДу, раку та інших пухлинних захворювань, хронічного безсоння, - діабету, ожиріння та імпотенції...." - "Зокрема, ці зміни стосуються рекламування таких лікарських засобів, як ...« «Кальцію глюконат» :) Що з вищеназваного лікує глюконат кальцію?
Лучанка Показати IP 27 Серпня 2012 16:58
А того що люди натуральне більше будуть купувати чим їхню хімію,яку їм треба просувати в суспільство!!! Ось чому, бо в нас натуральне в країні нікому не потрібне, нас треба травити, а не лікувати, а ось їм треба лікуватисчя за наші гроші в Німеччині-Швейцарії і тому так=)...,далі все самі зрозумієте...,своїх треба просувати!!!Бо вони "бідна та голодні", а народ "багатий"!!!
армія в халатах Показати IP 27 Серпня 2012 20:43
ой, та це маленько тут препаратів наведено. там ше купа простих препаратів, причому доволі рзкручений як наприклад мілістани, називіни. усміхнуло олія насіння гарбузового. та таких приколів там багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus