USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

МОЗ застерігає від фальсифікованого «Мезиму Форте»

8 Липня 2011 14:37
Державна служба України з лікарських засобів виявила та заборонила обіг фальсифікованої серії лікарського засобу «Мезим Форте».
Про це повідомляє прес-служба МОЗ, - інформує Українська правда.
Лікарський засіб «Мезим Форте», а саме – таблетки, вкриті оболонкою № 20 серії 01523 з маркуванням виробника «Берлин-Хемі АГ (Менаріні Груп)» німецького виробництва заборонили продавати, зберігати та застосувати.
У Міністерстві охорони здоров’я розповідають, що вказана фальсифікована серія відрізняється від оригінальної низкою ознак.
Зокрема фальсифіковані таблетки мають неоднорідне забарвлення від темно-рожевого до фіолетового кольору з білими вкрапленнями. Їх діаметр дещо більший за нормальний – 9,3 міліметра замість 9,1. Висота ж таблетки нижча за нормальну – 3,7 міліметра замість 3,8.
Маркування серії, дати виготовлення та терміни придатності на препараті нечітке. Шрифт всіх написів на упаковці більш тонкий.
На упаковку нанесений номер реєстраційного посвідчення Р.12.99/01266, а згідно із сертифікатом якості виробника – він зовсім інший (UA/10362/01/01).
Фольга блістера сірого кольору, блискуча, а на оригінальному препараті – матова.
Папір, на якому надрукований листок-вкладиш товщий за той, який вкладено в оригінальну упаковку.
У МОЗ застерігають, що суб'єктам господарювання, які здійснюють торгівлю цим лікарським засобом, невідкладно після одержання припису перевірити наявність вказаної серії препарату «Мезим Форте» із зазначеними ознаками фальсифікації і знищити його.
У 2011 році це перший випадок виявлення фальсифікованого лікарського засобу «Мезим Форте».
В минулому 2010 році вказаний лікарський засіб був одним із лідерів за кількістю фальсифікацій – 6 серій за 2010 рік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus