USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мить на добро: маленька волинянка потребує допомоги

23 Лютого 2015 08:00
Небайдужих волинян просять допомогти маленькій дівчинці Насті Островик стати на ноги. Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

Дівчинці було чотири роки, коли одного дня вона не змогла встати з ліжка… Лікарі сказали, що Настуня більше ніколи не побіжить, не буде гратися з однолітками. Але дівчинка вперто доводила всім, що вона, не зважаючи на вік, кращий боєць, ніж багато дорослих чоловіків. Перемагаючи нестерпний біль, Настуся почала потроху вставати і, тримаючись за ліжко, ходити вздовж нього.

А далі були довгі роки лікування… Лікування не від тієї хвороби. Настуня фактично не виходила з неврологічного відділення, а причиною стала пухлина, яка й не давала дівчинці повноцінно жити.

Зараз Насті сім років. Місяць тому їй зробили дві серйозні операції і вирізали пухлини. Тепер на неї чекає довгий курс реабілітації. Але дівчинка не здається мужньо вдягає корсет, коли хоче піти в ігрову кімнату, хоч це їй даться тяжко.

Найбільше дівчинка мріє повернутися додому, де її чекає улюблений ведмедик та кіт Магнат. «Вона його принесла малесенького на долонях, тільки очі видні були. І сказала: "Можна?"», розповідає мама дівчинки.

Настуня сумує й за школою. Дівчинка живе в маленькому селі, тож у класі їх лише двоє, але вона дуже сумує за навчанням і, аби надолужувати згаяне в лікарні, вчить уроки.

У майбутньому Настя хотіла би стати медсестрою, щоб допомагати іншим. А поки ж на неї вдома чекає чимале господарство. Настуня з захватом розповідає про курей, індика, який відганяє всіх від курчат, коника, телицю тощо.

А ще, коли вона була вдома, то няньчила сусідського Матвійка. Зараз він, певне, вже підріс…

У дитинстві дівчинка дуже любила спорт. Вона дивилася на своїх вже дорослих братиків, і разом із ними відтискалася від підлоги, підтягувалася на перекладині. «Я приїду додому, і влітку їздитиму велосипедом», запевняє Настуня.

Однак зараз, аби видужати і впевнено стати на ноги, дівчинці потрібна допомога.

Нагадаємо, що дитячий рак виліковний, але терапія триває не місяць і не два, а роками. Малюки здебільшого перебувають у лікарняних палатах. Якщо їм краще, то в перервах між курсами хімії їх відпускають на кілька тижнів додому.

Однак для одужання діти потребують дороговартісних ліків, а медична установа – обладнання. На жаль, держава не покриває всіх витрат на лікування, тож доводиться покладатися на благодійників.

БФ «СТОПРАК» вже чотири роки успішно працює в цій галузі.

Довідково:

Надати фінансову допомогу онкохворим дітям можна за поданими нижче реквізитами:

Отримувач – Благодійний фонд «СТОПРАК» ЄДРПОУ – 37537784, р/р: 2600802349723 у Волинському відділенні Центральної філії ПАТ Кредобанк, МФО – 325365.

Або: БФ «СТОПРАК», поточний рахунок 26006055501466, МФО – 303440, КБ ПАТ «ПриватБанк». Обов’язково вказуйте ПРИЗНАЧЕННЯ ПЛАТЕЖУ та ВІД КОГО (наприклад, «Благодійна допомога від Василенка В. В.»).

Якщо Ви перераховуєте кошти ЧЕРЕЗ ТЕРМІНАЛ ПриватБанку, в Меню обирайте опцію «Внесення виручки». Не залишайтеся байдужими – кожна гривня стає безцінною, коли йдеться про порятунок життя!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus