USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині бунт: люди не дають владцям забрати «швидку»

9 Січня 2014 14:45
Понад 200 людей вийшли сьогодні вранці захищати свій останній рубіж — карету «швидкої допомоги» у Жовтневому, - повідомляє «Нововолинськ діловий».

Чиновники від медицини вже було розпочали тут чергове покращення — забрали «швидку» в Нововолинськ, але мешканці селища збунтувалися.

Донедавна тут, у невеличкому відділенні «швидкої», цілодобово чергували водій і фельдшер. Працювала й медсестра. Напередодні Нового року медичні функціонери вирішили вже вкотре провести реорганізацію, звично посилаючись на економічну доцільність.

«В кінці грудня нас запевняли, що «швидку» з селища не заберуть, але 1 січня зробили "підарінок": машину забрали в місто, а з відділення повиносили меблі й навіть відключили телефон!!! Нас ще досі дурять, що машину забрали в місто на свята» - написав депутат Жовтневої селищної ради Олександр Топорівський у повідомленні на «Нововолинському інформаційному порталі».

Після закриття лікарні на 100 ліжок із власним пологовим відділенням (це сталось у середині 1980-х) Жовтневе стало поступово, але невідворотно втрачати статус селища МІІСЬКОГО типу. Закрилися дві шахти. Стоїть напівруїною бездарно закрита середня школа на три поверхи. До речі, сьогоднішій стихійний народний схід відбувався саме на її страхітливому тлі.

Сходитися до медичної амбулаторії мешканці Жовтневого почали з самого ранку. Селищний голова тим часом поїхав до Нововолинська — на нараду саме щодо медичної реформи. Об 11.30, коли ми прибули до Жовтневого разом із депутатом облради Євгеном Недищуком і кореспондентом «Волині».

Аллою Лісовою, люди гули як розворушений вулик. Дехто пропонував вирушати до міста пішки (це 10 кілометрів), ще дехто закликав перекрити трасу на повороті з селища. Нарешті приїхав селищний голова Володимир Рудь, а з ним і заступник нововолинського міського голови, головлікар Нововолинської ЦМЛ Володимир Мороз і начальник центру екстреної медичної допомоги при обласному управлінні охорони здоров'я.

Посадовці намагалися заспокоїти обурену юрбу, але це їм вдалося погано. Зрештою, чиновники запевнили, що вночі «швидка» чергуватиме у Жовтневому, а вдень їздитиме на виклики до сусідніх населених пунктів і до Нововолинська.

Якби не стихійний, але масовий протест, то стару іржаву «швидку» разом із персоналом перевели б до Нововолинська. У відділенні вже вимкнули телефон, винесли звідти меблі, викрутили лампочки. Пояснювали владці це просто: в Нововолинську за період свят було 35 викликів, а у селищі — жодного, тож своєї «швидкої», мовляв, тут і не треба. Люди зустріли ці слова обласного медичного функціонера обуреними вигуками.

Більшість населення у Жовтневому становлять ті, кому далеко за 40 і навіть за 50. Вони давно змирилися з закриттям провідних підприємств і закладів селища. Але останню барикаду — пункт 103 сьогодні втримали-таки!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
корець Показати IP 9 Січня 2014 14:47
Сапожнікова би туди, а то ховається за всякими цапами-відбувайлами!
Перець Показати IP 9 Січня 2014 15:17
Ви спочатку розберіться, що до чого, що за реорганізація, а потім гвалт піднімайте! Ніхто не хоче тепле містечко втрачати, сидіти і за рахунок держави гроші отримувати, а треба працювати!!! А от ці чинуші, від "швидкої" і обурюються і людям локшину вішають!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus