USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому в Луцьку «швидка» не їде до хворих з високою температурою

1 Січня 2017 21:59
Лучанка Алевтина займалася самолікуванням та вдавалася до народної медицини, аби температура тіла не піднялася вище 39 градусів. Коли ж почалося запаморочення – звернулася в швидку, та на кожен із її дзвінків була відмова.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася обурена читачка та просить пояснити, чому, з її слів, на 103 ігнорують звернення й не приїжджають на виклики.

«У мене зʼявилась ломота в тілі, сильно розболілася голова, все крутило, почався нежить, кашель, сильні головні болі, живіт скрутив, паморочилося в голові. Було так погано, що попросила рідних викликати швидку. На той момент температура була 38.8, хоча впродовж дня вона то піднімалася за 39, то падала до 38.8. Диспетчер сказала, що коли буде 39 - дзвоніть, адже до тих, у кого нижча – не їдуть. Я наполягала, щоб приїхали, бо було дуже погано, на що жіночка відповіла, що зараз люди з температурою 39 по 3 дні лежать вдома і нічого, а вона сама вже з температурою не перший день працює. І порекомендувала випити парацетамол», - розповідає пані Алевтина.

На її думку, дуже дивно, що попри її стан їхати до неї відмовилися, проте рекомендацію диспетчера вона виконала – ліки випила. Втім, зі слів жінки, самопочуття продовжувало погіршуватися й через годину знову довелося телефонувати 103.

«Мало того, що мені не полегшало, то ще й через годину самопочуття погіршилося, температура знову «перевалила» за 39. Терпіти вже було неможливо. Я знову зателефонувала. Пояснила ситуацію ще раз і наголосила, що я астматик і 2 тижні тому перехворіла запаленням легень, а стан швидко погіршується. Диспетчер запитала, які ліки я пила, я сказала, що парацетамол. І тут отримала «геніальну» відповідь: «А чого ви пили такі ліки, вони ж нічого не допоможуть». І тут слів просто забракло… Я була не в стані сперечатися, тому ще раз попросила приїхати, на що мені сказали: «Жіночка, швидка приїде і поїде, чим вони вам допоможуть?!». То що мені тепер, вмирати?» - обурюється дівчина.

Та додає, що карета швидкої так і не приїхала, а потім переключили на лікаря, який порекомендував випити якість протизапальні таблетки та обезболюючі. Жінка продовжила самолікування.

Аби зрозуміти, чому медики так діють, журналісти звернулися за коментарем до керівника комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олега Куца.

Він пояснив, що такі випадки непоодинокі, більше того, Кабмін встановив, що висока температура не є приводом для виклику екстреної медичної допомоги.

«Є постанова Кабміну № 1119, у якій йдеться про те, що висока температура не є приводом для виклику екстреної медичної допомоги. Це справа сімейної медицини. Карета швидкої виїжджає лише тоді, коли є гіпертермічний синдром, а це можуть визначити наші фахівці під час телефонної розмови, отримуючи необхідну інформацію про стан хворого. Вже коли стан людини стає таким, що має загрозу для організму, тоді наші фахівці виїжджають, адже навіщо марно робити виїзд, який вартує близько 400 гривень», - наголосив Олег Куц.

У подібних випадках, про який повідомила читачка, медик рекомендує звертатися до сімейних лікарів, які призначать вчасне та якісне лікування, а не викликати швидку.

«Бувають випадки, що дзвонять до нас три дні підряд, аби приїхали, натомість жодного разу за цей час до сімейного лікаря не звертаються. Це ж не нормально. Тому прошу волинян звертатися до сімейного лікаря, а не викликати карету швидкої допомоги, коли є симптоми ГРВІ чи грипу», - говорить Куц.

Та додає, що є цікава показова тенденція: у місцях, де ефективно працює сімейна медицина, зокрема в Луцькому районі, подібних викликів майже немає.

Зауважимо, що зараз у центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надходить 700-800 викликів на добу, що в три рази більше середньостатистичної доби. Таку тенденцію спостерігають вже впродовж другого тижня, зокрема з того часу, коли в ЗМІ активно почали говорити про грип і вакцинацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 95
Лучанин Показати IP 1 Січня 2017 22:18
У моєї дитини (5,5 років) була 40,4 і навіть при такій температурі швидка не приїхала, а давали поради по телефону !?
Анонім до Лучанин Показати IP 3 Січня 2017 16:22
тому що були ще важчі виклики
apis Показати IP 1 Січня 2017 22:19
Диагнозы по телефону.Прикольно
Працівник 103 Показати IP 1 Січня 2017 22:20
деякі диспетчери швидкої хамлять відверто. Це шістки куца. Їх можна буде вигнати лише разом із їх керівником.
проц до Працівник 103 Показати IP 2 Січня 2017 07:04
Проблема не в Каці і не 6 -тут маємо кризу системи держави .І де потім взяти бажаючих працювати диспетчерами за такі смішні гроші?Де візьмем Каца-2? маємо те що маємо...саме це відповідає зарплаті лікаря ,яка в багатьох не дотягує навіть до 100 баксів.
Анонім до Працівник 103 Показати IP 3 Січня 2017 10:27
Брехня. Диспетчери це самі чемні люди, хоча що на душі-не показують.
дспетчер до Працівник 103 Показати IP 3 Січня 2017 13:51
а чого шістки - це ж працівники , що вони йому вибірково виклики на домашній телефон перекидають! чи ви нерозумієте що таке вислів "шістки" То перш чим ображати працівників самі станьте кращими і вічливими, а то з корпоративу в доску п"яна викликає 5 річній дитиніі швидку а додому і не збирається, а потом питає чого з нею так говорять бо вияснити в неї нічого неможливо.... А потом через таких " ось писак корпоративщиків" щей пояснювальну писати треба керівнику
Лучанка Показати IP 1 Січня 2017 22:42
В мене просто немає слів! Як це висока температура не є причиною для виїзду швидкої? Я 5 хв вмовляла диспедчера 103 аби направив бригаду швидкої... і це при тому що дитині 6місяців а температура 39.2!!! Вона намагалася порадити панадол, парацетамол... коли я наполягла на приїзді вона відповіла що я їй "хамлю" та що швидка буде за 20-25хв!!!! Це не є нормально!!! Це малесенька дитина... і потім в новинах розказують лікарі що запізно викликали! Хочеться аби в таких професіях, люди працювали більш відповідальні.. на кону життя!!! Вибачте накипіло!
Мама до Лучанка Показати IP 2 Січня 2017 15:02
Аналогічно! Дитині 2 місяці, температура 39, а н дитячій швидкій жіночка роздає поради і каже, викликайте звичайну швидку, 103, не з дитячої обласної. Приїхала звичайна. Вкололи анальгін з дімедролом, і сказали обов'язково викликати педіатра! Дзвоню знову. Знову відмова зі словами " Так у вас вже були лікарі, чого ще?". А то нічого, що ті лікарі - не педіатри, і вони ж сказали обов'язково викликати педіатра, бо температура за кілька годин знову повернеться?! Після 5 хвилин конфліктної розмови і хамства диспетчерки - виклик таки зареєструвала.
Саша до Лучанка Показати IP 2 Січня 2017 17:34
есть масса способов снизить температуру, а скорая так же приедет и предложит госпитализацию, только вот в этот момент где то реально нужна будет помощь, а Вам скорая это своеобразное такси, сидите дома по 3 дня, не ходите в поликлинику, а потом вопите, что Вам никто не помогает! Извините накипело! Не нужно рассказывать кто и как должен работать!
Лучанка до Саша Показати IP 2 Січня 2017 19:49
Я не була проти госпіталізації, а температура піднялася десь в 16год, куди ще по Вашому я повинна була звертатись? Навіть коли швидка приїхала то намазали дитину оцетом,сказавши" що уколи дуже болючі! " На даний момент я з дитиною ще перебуваю в лікарні.
Перехожий до Саша Показати IP 2 Січня 2017 21:10
Слухай,ти кацапе! Медик, грьо?оний, температура може бути не тільки від простуди. І швидка мусить їхати.
До Перехожий до Перехожий Показати IP 2 Січня 2017 22:18
коментар було видалено
Анонім до Перехожий Показати IP 4 Січня 2017 12:06
не мусить а встань відірви дупу і йди до аптеки якщо дома запасу препаратів нема
Сергій до Саша Показати IP 23 Грудня 2018 19:32
Ти походу сам "працюєш" на швидкій. Ви однозначні нероби, а якщо в людини тяжке запалення легенів і вихідні дні, твоя поліклініка не працює, що тоді робити людям??????? Впити парацетамол, як завжди кажуть? Крім назви цих таблеток більше нічого і не знають!!!!!!
Скоропомощник до Лучанка Показати IP 2 Січня 2017 20:53
На кону життя? Что за бред вы несете?
Лєна до Лучанка Показати IP 3 Січня 2017 01:47
А швидка що таксі??? Треба вчасно звертатись до сімейного лікаря чи педіатра. На мою думку швидка крім проблем, які пов'язані із критичними станками не повинна їздити на виклики
Лучанка до Лєна Показати IP 4 Січня 2017 22:31
Тобто ви хочете сказати,що якщо в дитини якій 6місяців температура 39.2 це не критичний стан? Коли трусяться руки бо не знаєш що роботи і що буде ... дит.лікар вже виклики не приймає, а всюди розказують про те як бистро "згоряють" коли пневмонія! Тоді вибачте... напевне Ви не маєте власних дітей...
Анонім до Лучанка Показати IP 3 Січня 2017 11:04
Правду казали, що через 20-25 хв., тому що викликів з 280 по місту зросло до 1084, а бригад то більше не вродилось! Ось тут і показникоми є робота чергових бригад поліклінік, а то пол-ка №1 дзвонить, пальне скінчилось і лікар стомилась, а 103 то що не люди, і пропелера в них немає.
Анатолій Показати IP 1 Січня 2017 22:57
Давайте запровадимо лікування через інтернет. Напишемо на сайті що в нас болить, оператор (не факт що має медичну освіту) дасть на відповідь що випити, і ми спокійно переодягнемося, взуємо білі тапочки і будемо чекати поки зберуться рідні та близькі, яких ми довго не бачили і вже ніколи не побачимо і це все за наші податки. Схема 100 %.
д до Анатолій Показати IP 2 Січня 2017 06:13
Наша держава доходить до ручки
Анонім до Анатолій Показати IP 3 Січня 2017 10:16
Через інтернет..., до фармацевта в аптеці, до екстрасенса, сусіда. Що тільки не придумають, аби не йти до сімейного лікаря. Чому ви його боїтеся? Чи ліньки йти 20 хв?
Джулія до Анонім Показати IP 3 Січня 2017 11:31
І сидіти з температурою дві години в черзі, нахапавшись ще вірусів на додачу??
Анонім до Джулія Показати IP 3 Січня 2017 16:27
згодіться що ліньки дупу відірвати від дивана, набрала 103 і можна порозмишляти що таке хєрове в нашій державі
Virji Показати IP 1 Січня 2017 23:03
Волиняни, вас" радо вітає" Європа. Швидка там не приїжджає ні на високу температуру ні на сильні різкі болі в спині,ні на втрату свідомості. Не вірте казкам політиків. Поїдьте ,поживіть пару років і ви все зрозумієте.
DeLight до Virji Показати IP 3 Січня 2017 07:31
Цікаво, а де то Ви так живете в Європі? Живу в країні ЄС вже майже 20 років, швидка приїжджає по БУДЬ-ЯКОМУ виклику, диспетчер посилає машину після слів "мені погано" і доставляє вас в лікарню, яка працює в режимі 24 год. На швидких працюють БЕЗОПЛАТНО люди-волонтери або ті хто не йде армію, але мусить відбути "призив" (соціальний рік називається). Лише 20% працівників працює за зарплату, причому невисоку, майже як прадавця в магазині. Єдине, якщо це була лише простуда або неправдивий виклик - Вам прийдеться частину вартості виклику оплатити 90 євро. Але швидка ЇДЕ завжди і НА БУДЬ-ЯКИЙ виклик
Хрен собачий до Virji Показати IP 3 Січня 2017 12:52
Брехня. Я живу в Італії вже 8 років. Тут є кілька видів шидкої і приїзждає через кілька хвилин після виклику, коли детально поясниш лікарю по телефону, що в тебе болить і які симптоми. :)
Тетяна Показати IP 1 Січня 2017 23:05
Поясніть, будь ласка, що вкладено у 400 грн вартість виїзду????!!!
А до Тетяна Показати IP 2 Січня 2017 08:11
Пальне, амортизація, зарплата 3-х або 4-х членів бригади, а при виїзді лікаря невідкладної меддопомоги тільки лікар та водій і авто простеньке, без наворотів. Ось тільки Якимчука треба штурхати в одне місце, геть не думає, як організувати роботу ПМСД, щось мені кажеться, що він не має впливу на головних лікарів, не в авторитеті він у них. Та головне, що приїде лікар який має право лікувати, а фельдшери швидких такого права не мають а просто вколоти анальгін з дімедролом справи не рішають.
Я Показати IP 1 Січня 2017 23:22
В 400 откати , бенза начальству на картках ну і напевне списати таблеткі!!!????
АНАТ до Я Показати IP 2 Січня 2017 10:17
103 таблетками не лікує
І до Я Показати IP 3 Січня 2017 16:29
що вам откати сняться, все задля здоровя хворих, наголошую - хворих
до всіх. Показати IP 1 Січня 2017 23:33
Але ж ЕКСТРЕНА МЕДИЦИНА (швидка)не лікує(непризначає лікування),і те що ви досиділись до такого стану ваших дітей, це впершу чергу ВАША вина ,потрібно було на ранній стадії звертались до сімейного лікаря або на невідкладку.А ВИ хочете щоб "швидка"вас вилікувала вже.
лол до до всіх. Показати IP 2 Січня 2017 22:43
Заболел неделю назад, в субботу. температура была под 40, сбивал парацетамолом. В понедельник ушёл в поликлинику. Ждал в очередях с 9 до 15 с температурой 40 и больным сердцем. Ни одна сволочь не слушала мои лёгкие, ни одна сволочь не приняла меня. Ушел домой с ничем. Начал самостоятельно пить антибиотик- температура спала на следующее утро. Так расскажите уважаемый, где моя вина в том, что меня отказались принять врачи по месту жительства? Наших медиков нужно к стенке, а не реформировать.
катерина Показати IP 1 Січня 2017 23:51
а якщо викликати таксi та поiхати в лiкарню?
Саша до катерина Показати IP 2 Січня 2017 17:35
Это очень сложно и денег жалко! Ну это же НАШЕ здоровье, СКОРУЮ ВСЕМ
Анонім до Саша Показати IP 4 Січня 2017 12:08
і щоб біля будинку стояла кожного
Мдаа.. Показати IP 2 Січня 2017 00:20
Добре знатокі, приїде швидка, і ЩО вона буде робити? Дасть пілюлю від грипу,погладить по голівці і грип пройде, чи ще щось? ЩО вони можуть зробити, коли є орві. Тут два варіанта, або в лікарню відвезуть ( а швидку у нас не для того хочуть викликати), або вони просто вколять ТОЙ САМИЙ ПАРАЦЕТОМОЛ, АБО АНАЛЬГІН З ДЕМІДРОЛОМ і все на тому, вони ж не винні, що комусь сходити до чергового лікаря, АБО ВИКЛИКАТИ ЙОГО. НЕ, є ще варіант в поліцію подзвонити, а потім писати, що екіпаж не приїхав, дурні.
& Показати IP 2 Січня 2017 00:23
На мій виклик приїхали швидко Теж булеж була температура 39
Анонім до & Показати IP 3 Січня 2017 16:31
видно що ви все добре пояснили
маха Показати IP 2 Січня 2017 06:47
в луцьку є такі викликальники яких знають по призвишах! не того лікаря викликаєте .
Читач Показати IP 2 Січня 2017 09:41
Є ще невідкладна допомога. Не ганьбіть швидку, в них роботи вистачає, сам був змушений викликати і дуже дякую лікарям за оперативність!!!
Лучанка Показати IP 2 Січня 2017 10:09
Захворів онук, т-ра 39, коли викликали швидку, нас попередили, що будуть нескоро, бо багато викликів, але не задовго приїхали, сказали, що з іншої станції, бо то дитина. А лікар хороший та й чуйна людина, шкода що не записала його даних (було не до того), думаю варто прізвища таких лікарів озвучувати (бо їх не є багато), а потім сказав, коли т-ра не збиватиметься - телефонуйте і знову приїдемо. Ось така у мене історія, не могла не написати бо це правда.
Лучанка Показати IP 2 Січня 2017 12:20
Дитині було три роки.до лікаря звернулись завчасно.А швидку все ж прийшлось викликати.Я почула що дихає не так.Зателефонувала в дитячу скору- не приїхали.У дорослу- збрехала , що в дитини температура висока.Приїхали.Виявилось- в дитини набряк в дихальних шляхах від модних тепер розігріваючих мазей.Лікарі вкололи укол, а в картці написали ,що була висока температура,що б на роботі не получити виговор , що до дитини приїзджали.Набряк зійшов, сказали,що ми зробили все правильно, бо педіатри всяку гадость виписують, яку дітям не можна.
Скоропомощник Показати IP 2 Січня 2017 12:22
Вы, товарищи, зажрались. Эксплуатируете скорую помощь как поликлинику на колёсах. Высокая температура тела во всём цивилизованном мире снижается в домашних условиях без участия скорой помощи. И не надо петь песни о том, что у вас ребенок маленький. Если так уж сильно за него переживаете - езжайте в больницу своим ходом. Скорая помощь для другого существует.
Мда-мда Показати IP 2 Січня 2017 12:29
Жах
₴₴₴ Показати IP 2 Січня 2017 12:32
Зато їздити на швидкій і скуплятись перед новим роком на базар Куц собі дозволяє....
знаючий до ₴₴₴ Показати IP 3 Січня 2017 14:28
ну цей брехливий коментар написав і 8 підтримали це напевно обаровський, торгашка з варшавської та ті які в часи занепаду швидкої їздили не на виклики а на масажі та собі гроші заробляли. але саме при куцові це всім обірвалося і пиво і пянство,,,,,, ось і гавкають перед екраном, давайте дані номер бригади машини дату та час ось і розберуться а так ... ...гав гав гав
101 до ₴₴₴ Показати IP 3 Січня 2017 16:35
він принципово швидкими не їде, в нього скромний жигульонок
мася Показати IP 2 Січня 2017 12:34
До дітей їдуть завжди, бо дитина не в змозі сама описати, що з нею відбувається, тому лікар просто необхідний. Дорослі - інша справа, вони мають змогу детально пояснити свій стан і навіть самостійно звернутись до лікаря. Тому треба розуміти, що швидка - це ЕКСТРЕННА ситуація, що безпосередньо несе загрозу життю і час грає важливу роль. Такі стани відомі - це інсульти, інфаркти, відкриті переломи, сильні кровотечі і т.д. І поки ви вимагаєте поміряти вам температуру і вколоти жарознижуюче - хтось не дочекавшись професійної допомоги загине. А для населення треба вести ГУЧНУ роз"яснювальну роботу, бо не всі інтернет читають.
Мама Показати IP 2 Січня 2017 13:43
Для дітей є окрема невідкладна допомога. Педіатри ВСІ пишуть її номер телефону при першому відвідуванні після пологового будинку. Оці консультації по телефону це дибілізм. Є випадки коли температура збивається лише на 1 годину. Тоді просто зобов'язані виїхати. не ВСІ мають можливість на таксі їхати в лікарню!!! Для тих розумників,які думають,що для високої температури треба довго займатись самолікуванням. Знайте: при ангіні в обід дитина може виглядати цілком здоровою, а вночі температура може скочити до 40!!!!!
яяя Показати IP 2 Січня 2017 13:51
Викликала швидку, був високий тиск. Отримала поради по телефону. Це нормально ????
Дивно до яяя Показати IP 3 Січня 2017 13:42
Абсолютно нормально. Може б ви хотіли, щоб вони вам температуру поміряли? В мене постійно високий тиск , але швидку не викликала для себе ніколи. Не практикую виклик лікаря додому. Я ж не лежача.
Швидка допомога (Хме до яяя Показати IP 4 Січня 2017 14:05
Нормально. Прийняли ліки від гіпертонії, які призначені Вашим лікарем і чекаєте, поки артеріальний тиск не знизиться.
учасник Показати IP 2 Січня 2017 15:50
Такі розумні ті,хто не стикався! Зараз температура піднімається раптово!А якщо в людини є особливості при яких висока температура збуджує хронічні захворювання?! І її хоча б просто потрібно збити,А в домашніх умовах не вдається. А в неділю в нас поліклініки не працюють,і навіть не має чергового терапевта,то тоді що? Хто як не швидка в таких випадках має допомагати?!
Саша до учасник Показати IP 2 Січня 2017 17:37
А расскажите уважаемый какие же хрон. заболевания обостряет высокая температура?
Перехожий до Саша Показати IP 2 Січня 2017 21:22
Їх немало. Наприклад, якщо хворі нирки, може бути загострення
Скоропомощник до Перехожий Показати IP 2 Січня 2017 22:07
Сомнительное заявление. Очень сомнительное, но пусть даже будет так. А может быть не обострение, а падение кирпича на голову. Вы когда мясо жарите, пожарку вызываете, потому что пожар может случиться?
вона до Перехожий Показати IP 4 Січня 2017 20:31
Тобто підвищена температура провокує загостренняхронічних хвороб нирок?? Не кажіть дурниць!!!!!
АЛЕКСАНДР Показати IP 2 Січня 2017 16:04
Давление повысилось это плохо,измерить его вы смогли,позвонить на 103 тоже получилось,а принять препараты снижающие давление сил не хватило,извините,но это просто не уважение к самой себе,гипертония это хроническое заболевание и если придерживаться назначений семейного врача криз маловероятен,служба экстренной медицины работает по протоколам выполнение которых требуют,а за невыполнение по головке не гладят,это не прихоть или не желание помочь-это проводимые реформы в медицине и это надо принять,а не гнобить работников 103 они такие же люди.
Скоропомощник Показати IP 2 Січня 2017 16:18
Це нормально. Таблетки пить надо
Скоропомощник Показати IP 2 Січня 2017 16:22
Что есть высокая температура? В чем заключается ее ужас, что Вы так болезненно к ней относитесь? Не надо собственную неграмотность и страхи перекидывать на чужие плечи.
Мусій Показати IP 2 Січня 2017 17:58
Не питання::всі хто викликає екстренну доставляються у стаціонар:там постійно лікар, медсестри, лабораторія, рентген, узі реанімація і багато чого тільки маленька така штука- 40-50 місць а пацієнтов 200-300 кожний день.Хвороба в середньому 4-7 доб і проста математика1000 хворих куди кладемо? та 90% та більше їхати не хочуть-краще диркати додому екстренну та своя спідниця ближче. Тому моя температура ближче за инфаркт у чиєгось батька чи судоми у другої дитини чи ДТП с крововтратою? тому 400 грн за виклик і температура проходить самостійно)) і не требі триндеть що грошей немає: мобільник у кожного -гроші таки є?
Аліна Показати IP 2 Січня 2017 23:38
В дитини 40. Викликала швидку / це були вихідні/. Сказали - не приїдуть.Викликайте чергового лікаря. Викликала - прийшов сказав що горло.температура не падає. Викликаю знов швидку - кажуть викликати невідкладну. Викликала невідкладну - сказали що не скоро приїдуть і шоб викликали швидку.не приїхали. В понеділок в поліклініку з високою температурою.Дитина горить і не знаєм що робити. Сказали бронхіт. Але бажано викликати додому ще дільничого. І тільки ввечері на третій день послухавши лікар діагностував гостре запалення легень.Мені ледь дитину врятували. Якби щось сталось з моєю донечкою, хто б мав сміливість сказати мені в очі, що виклик швидкої коштує 400 гривень?
Оля Показати IP 3 Січня 2017 01:09
Дві доби у сина була температура 39.5. Збиралася лише до 39.1. Швидка відмовила у приїзді, бо сину вже 17 років. Всі призначення дільничних виконували, калина-малина-оцет, все перепробували. Прийшлося вдягати виснажену хворобою дитину і везти у приймальне відділення. За логікою деяких коментаторів, то й після аварії можна на Таксі приїхати. Добре, що все добре закінчилося. А боронь Боже що, то сказали б що пізно звернулися до лікаря.
ВВ Показати IP 3 Січня 2017 10:22
Це капець, так послухати, то навіщо взагалі та швидка, навіщо ми їм платимо зарплату. У мене захворіла донечка віком 2р. Збивали температуру самостійно, але коли стала вже більше 39 визвали швидку. Приїхали за 7-10 хв (були якраз на виклику в сусідньому домі). Вкололи щось жаропонижуюче. Порадили викликати лікаря, що ми і зробили. Лікар приїхав через 2 год, прописав те що приймали + ще свічки якісь...Пройшло ще декілька днів, а результат лікування 0-й. Мала почала жалітися на біль в зубчиках, викликали лікаря- виявилось що це стоматит, то ще тиждень лікувались.. Історію розказав, але суть в тому, що не всі батьки знають про того ж нічного лікаря, також є такий факт як психологічний стан батьків, які не є медиками..Це можна назвати шоком навіть, коли дитині дуже погано, а ти вдіяти нічого не можеш. Тому швидка має бути, тому що вони оцінюють ситуацію з світлою головою. Це, грубо кажучи, можна прирівняти до випадку, коли до Вас хтось вдім вламується. Ви можете справитись самостійно, але без потрібних навичок Вам капець. тому і існує поліція. Швидка має приїжджати швидко, а 400 грн. - це якась мачня. Лікарі не отримають з/п за виклики. У них ставка. А по нашому величезному Луцьку, максимум проїдеш на 100 грн. пального.
Скоропомощник до ВВ Показати IP 3 Січня 2017 12:09
Швидка для того, щоб врятувати вас, коли на таксі доїхати не можна.
103 до ВВ Показати IP 3 Січня 2017 14:38
які всі тут розумні, а на роботі в себе дурак дураком і ось черех таких і безлад в державі !!!! а ти умнік піди попрацюй і пожив на цю зарплату, та нам треба в тричі більше платити щоб тільки вислухати цей брєд який тут пишуть але це ніщо в порівнянні з тим що говорять люди з вищими освітами і на викоких посадах на викликах невміють висловитись чого викликали, всезнаючі по медицині і ліки свої пропонують і так далі
Я до 103 Показати IP 3 Січня 2017 20:06
А підуть працювати на базар трусами торгувати, там зарплати більші. А не робити людей за чиї податки отримаєте зарплату
Мама Показати IP 3 Січня 2017 12:09
Варто,напевно, подумати про недоцільність скорочення чисельності медиків,.і про підвищення їх зарплати. Вони працюють з хворими людьми,повинні бути крім спеціалістів - медиків ще і психологами, і вчителями для мам-першородокі надто терплячими. Всі ми, прийшовши до лікаря хочемо, щоб нас ПОЧУЛИ, ВИЛІКУВАЛИ, ПОСПІВЧУВАЛИ. А у них "інструкції"., "ліміти" і т.д. Але нашій владі начхати на людей. Для чого тоді трублять кругом про швидкоплинні пневмонії? Вони теж дають високу температуру. Давайте почнемо з садочків вчити дітей послухати один одного, збити температуру. "Швидка" приїде зі спеціалістами. Буває, що температура не збивається нічим крім ін"єкції. А звідки людині знати дозування? А якже проби на переносимість препаратів? І не круглорічно по 700 викликів, а лише в період сезонних захворювань. Треба мобілізуватись і допомагати людям тому що любий лікар може стати на місці пацієнта, як колишня зав терапією міської лікарні.
Скоропомощник до Мама Показати IP 3 Січня 2017 13:10
Покатайтесь с нами. После 10 часов выездов на сопли (хотя, ты вроде как жизни приходил спасать) без обеда, я посмотрю, как вы будете слышать и сочувствовать. (Правда, это не в Луцке, а там где начальство более слабое духом и принимают все вызова подряд)
Лучанка до Скоропомощник Показати IP 4 Січня 2017 22:19
Якщо ви так втомлюєтесь, поміняйте роботу...
Скоропомощник до Лучанка Показати IP 4 Січня 2017 22:53
Я то поменяю. Но это выход из положения, по-вашему?
Скоропомощник Показати IP 3 Січня 2017 12:17
И вообще, лайдаки, не вам решать кому на что ездить. Вам дай волю, так вы будете на каждый прыщ на заднице вызывать. Хотите быть цивилизованными людьми - мыслите как цивилизованные люди, а не как пещерные. В вашей же любимой Польше сядете Вы на такси и поедете в приёмное, и никакие вопли на диспетчера вам не помогут. Почему то все хотят, чтобы в Украину пришёл европейский быт без их собственного участия. А так не бывает, ребята. Путь к лучшему всегда был, есть и будет болезненным. Я понимаю, что поликлиники у нас не сахар, но это не скорой помощи проблемы.
Мама до Скоропомощник Показати IP 3 Січня 2017 13:41
То чому ж ви ще досі не в Польщі, шановний? Що не беруть? Почитайте уважно мій коментар. Зовсім нещодавно викликала швидку допомогу. Приїхав на виклик (до речі в кінці зміни) дуже чуйний , уважний лікар. Через стрес не запитала його призвіща, але молитимусь за нього завжди.Побільше би таких. А Ви ,шановний, від злості та ненависті до людей не помітили навіть, що я на стороні медиків. Якщо вам ця професія не підходить, то зараз є море можливостей здобути іншу спеціальність, тим більше, якщо у Вас є можливість роз"їжджати на таксі.
Скоропомощник до Мама Показати IP 3 Січня 2017 14:18
Я заметил на чьей вы стороне. Но нужно отталкиваться от реалий. При существующей нагрузке, сочувствия вам не сыскать. Каждый должен заниматься своим делом: я пришел на скорую, чтобы спасать жизни людям, которым это реально надо. Для таких людей я сделаю все, что в моих силах и эта профессия мне подходит. Но если граждане убеждены, что высокое давление или высокая температура являются моей работой - то это они дебилы, а не я.
Скоропомощник Показати IP 3 Січня 2017 14:29
Потому что я не он*н*рую на Польшу как весь Запад нашей необъятной Родины. К тому же, я собираюсь в скором времени завязывать с этой собачьей работой. Вы не переживайте, мамочка, в скором времени по улицам вашего прекрасного города начнут рассекать парамедики. Будет вам чуйнисть, будет вам спивчуття. Реформа заставит вас выучить дорогу в поликлинику.
Моя думка. Показати IP 3 Січня 2017 17:23
Ясно тут одне. Поки ногою двері не відкриєш чи 50 грн. в кишеню не покладеш - нікому ти зі своїми болячками не потрібен. Перевірено. Шкода, що самі до цього і привчили.
Скоропомощник до Моя думка. Показати IP 3 Січня 2017 18:21
Страсть к открытию дверей ногами излечима при помощи уринотерапии.
До скоропомощника до Скоропомощник Показати IP 3 Січня 2017 21:17
Я так розумію це відповідь лікаря швидкої? Буду знати як лікують...... Дуже розумно. Хай Бог боронить, щоб до вашої дитини коли небудь прийшов такий лікар.
Скоропомощник до До скоропомощника Показати IP 3 Січня 2017 21:46
Правильно понимаю. Но, повторяю: не волнуйтесь. Уже очень скоро такая роскошь как доктор, приезжающий в любое время суток на невкусный пук, станет для Вас недоступной:)
bobr_dobr до Скоропомощник Показати IP 3 Січня 2017 23:10
поверьте, господа доктора, на каждого неадеквата и с той и с другой стороны найдется управа - жизнь так устроена. вы, как и пациенты ваши, тоже по жизни во многом нуждаетесь и не в вакууме живете. придет момент, когда и вы столкнетесь с нуждой и вполне можете оказаться в ситуации, когда опытный специалист в котором вы остро (ну или не очень остро) нуждаетесь бортанет вас и вашу просьбу как "неважную". будьте людьми просто. вы знали, куда шли работать. и не злорадствуйте по поводу парамедиков. вы в той же группе риска, что и остальные люди - все под одним небом ходим ;)
Анонім до Скоропомощник Показати IP 4 Січня 2017 14:15
А висока температура вночі в дитини для вас "невкусний пук"? Бога побійся.
Скоропомощник до Анонім Показати IP 4 Січня 2017 18:16
Уважаемый моралист, это не сравнение. Наши сознательные граждане реально на такое вызывают. Такое было. Хотите верьте, а хотите - нет.
Анонім до Моя думка. Показати IP 4 Січня 2017 12:13
Але і жмот ти, за 50 не дуже і розженешся щось купити, сосиски хіба
Анонім до Анонім Показати IP 4 Січня 2017 14:19
Не придирайтесь до слів. Самому противно так говорити. І вірити в те не хочеться , що за гроші відношення змінюється. Але коли лікар швидкої порівнює хворобу трирічної дитинки з " невкусним пуком" .... То про що можна далі говорити з таким "лікарем"?????
Скоропомощник Показати IP 4 Січня 2017 00:00
Я вот не понимаю, почему вы взываете к человечности? Вы тоже на работу приходите чтобы без разницы в оплате чужие (в нашем случае - поликлиники) обязанности выполнять в нагрузку к основному труду? Хотите человечности - проявите её же! Если общественность считает, что температура и высокое давление - удел скорой помощи - не вопрос - добивайтесь увеличения количества бригад неотложной помощи (в т.ч. и детской) до адекватных для вашего города и такого режима работы цифр. (к сожалению, не владею информацией о ситуации в Луцке). Вот тогда будет вам и сервис. А пока что человечность, по вашему, должен проявлять я, выполняя по 18-20 вызовов за сутки (для незнающих: это почти без заезда на подстанцию. Ни днём, ни ночью), из которых профильных хоть бы 5 набралось? Как вы считаете, физически это возможно при такой нагрузке? Это не значит, что я работаю плохо или кому-то во зло, но ни на какое сочувствие и высокие проявления гуманизма я расщедриться не могу. Особенно после полуночи. Я к чему это веду: многие из вас говорят, что к ним приезжали хорошие доктора, а не такие подонки как я. Быть может, это потому, что руководство вашей скорой пытается отсеять непрофильные вызова и обеспечить докторам нормальную нагрузку, чего, к примеру, совершенно не делает моё руководство? Извините, тут уж у меня накипело.
Антон Показати IP 4 Січня 2017 03:26
Тобто викликати швидку через температуру? Це як мінімум порушення законодавства України (хто не лінивий, гугл в допомогу). Ми же хочемо жити в правовій державі? Чи як політик - хай хабарів не бере, а як за рахунок бюджета вас везти в лікарню, так везіть? Викликайте лікаря-терапевта на дім, бажано на раніх стадіях.
А до Антон Показати IP 4 Січня 2017 12:16
Всі забули, що за здоровя пацієнта відповідає сімейний лікар який має навчити що і як і коли робити, а то всі привикли, що всім сопельки приїде швидка підітре
парамедик Показати IP 4 Січня 2017 20:20
Шановні, за здоров"я пацієнта відповідає не лікар а пацієнт, (якщо він дієздатний), а лікар може лише допомогти зберегти або відновити здоров"я ,якщо про це попросить пацієнт і дасть свою згоду на втручання лікаря. Кожен повинен займатися своєю справою, і виконувати її професійно, але не братися за те, де він не фахівець. Який лікар вам потрібен? педіатр, гінеколог чи хірург? Але ви повинні знати що таких спеціалістів у штаті швидкої допомоги немає, там є лише лікар невідкладних станів, вважай реаніматолог. Вам потрібен такий лікар - викликай швидку, але якщо ви не заєте який лікар вам потрібен або вам байдуже який приїде, то дозвольте нагадати що патологоанатом теж лікар, Це не для образ, а для розуміння суті, якщо хто хоче її зрозуміти. І не вимагайте від гінеколога розумітися на молочних зубах.
свій Показати IP 10 Січня 2017 14:20
хоча в облздраві всі також про все знають....це йде повне відмивання державних бюджетних грошей.в кишені посадовців...
свій Показати IP 10 Січня 2017 14:36
Скажу коротко..До того як Луцька станція шмд стала кз воцемдмк..По місту Луцьку чергувало 12 карет мед допомоги..це тільки по м.Луцьк.Після реформи...ці 12 карет стали іздити на виклики по Луцькому районі...тому нагрузка на бригади виросла в тричі..(забув додати, додалось ще три карети які працювали по Луцькому районі враховуючи с.м.т. Торчин.Но КУцу здалось що медики справляються з роботою..забрав ще перевозки (сан авіаціі).т.є Знімається бригада яка чергує і іде на платну перевозку по Украіні..тому все частіше за добу одна бригада обслуговує по 20-25 викликів.з нормоюдо 7 за зміну..посадовці економлять на нас...заробляючи на нас з вами.. А на деспетчерів і на бригаду немає чого тримати зла...в цьому що невистачає бригад винне керівництво Волинськоі обл.У них на бумагах одне а насправді інше.
Лучанка Показати IP 5 Лютого 2017 17:44
Вчора сестра намагалась викликати швидку для бабусі, якій 88 років, був високий тиск і все ніяк не збивався, призначені ліки випили, але не допомагало. Гарячку ніхто не поров, пройшло доволі багато часу перш ніж подзвонили у "швидку". То диспетчер відповіла "ми шо будемо їздити кожному тиск міряти?" і не приїхали. В такому віці і такій ситуації наслідки можуть бути вкрай негативними. Куди жалітись на них?
vsem pox Показати IP 4 Лютого 2018 14:21
утечка газа? да ладно ище ж не рвануло.... чо звоните ?
Яна Показати IP 17 Квітня 2018 13:34
Шановні ви ж так хотіли у Європу,ось вам все по європейськи.і швидка і ціни і все інше,самі ж голосували за цю владу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus