USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині готуються вкласти 30 мільйонів у медицину

12 Вересня 2014 18:39
Волинська область нині перебуває на фінальному етапі підготовки до впровадження проекту Світового Банку у галузі охорони здоров'я. Нагадаємо, що наш регіон виграв грант 30 мільйонів доларів США на модернізацію медицини краю та профілактику серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Про це сьогодні йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з керівником програм управління з питань охорони здоров’я, харчування та населення у справах України, Білорусі та Молдови, регіону Європи та Центральної Азії, Представництва Світового Банку в Україні Паоло Карло Беллі, експертом Світового Банку Златаном Савічем та представниками Міністерства охорони здоров’я, які курують хід проектів. Мета візиту: моніторинг готовності краю до початку активної фази проекту.

Зокрема, Паоло Карло Беллі відзначив високий рівень фаховості волинської команди, завдяки якій область отримала значну суму грантових коштів.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що проект модернізації медицини є одним із пріоритетних для влади області, його реалізація під прискіпливою увагою. “Успішне втілення таких проектів на територій нашої області суттєво зміцнить позиції регіону, дасть можливість якісно вдосконалити медичні послуги для населення”, - зауважив він.

“Для нас важливим є те, що ми зможемо як реорганізувати та осучаснити структуру галузі, так і підвищити кваліфікацію персоналу. Особливо необхідним це є для первинної та середньої ланок. Найкращий європейський досвід та напрацювання - для комфорту пацієнта”, - підкреслив голова облдержадміністрації та висловив сподівання, що після успішного втілення проекту в медицині, співпраця зі Світовим банком продовжиться й у інших сферах.

Своєю чергою Паоло Карло Беллі розповів, що проект передбачає як оновлення обладнання та приміщень, так і підвищення кваліфікації персоналу. І керівництво Світового Банку ставить конкретні цілі, зокрема у зниженні смертності від серцево-судинних та онкологічних захворювань в Україні, насамперед завдяки профілактичній та роз'яснювальній роботі серед населення.

Окрім того, представник Світового Банку наголосив і на необхідності широкої інформаційної кампанії, щоб люди розуміли, для чого, для кого і яким чином реалізується проект модернізації медицини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 12 Вересня 2014 18:45
Ващенюк грант поділить.
бабо до дідо Показати IP 12 Вересня 2014 19:08
А ти якими грантами можеш оперувати? Ля-ля-бла-бла - це не мішки... ну ти у курсі! Гарна справа і Світовий Банк за гарні очі такі гроші давати не буде - заслужили!!!
Дончанин Показати IP 12 Вересня 2014 19:42
«Никто в Европе не хочет умирать за Украину, даже денег вам не хотят давать. Вы в этой битве сами за себя», — заявил во время выступления в Киеве экс-глава МВФ, француз Доминик Стросс-Кан. Это так, к слову. Ну а теперь по сути. Указанной выше суммы может быть хватит на оснащение по среднему уровню одного сердечно - сосудистого центра. А в статье пишется, что порядок наведут по всей области. Мечты, мечты, где ваша сладость!
віктор до Дончанин Показати IP 13 Вересня 2014 11:34
який ти заздрісний ...як кацап
Анна Показати IP 12 Вересня 2014 19:43
Наївний Світовий банк. В цій країні нічого не змінилося. Всі директори-начальники спочатку принишкли, а тепер і далі потихеньку тирять.
Церковна миша до Анна Показати IP 12 Вересня 2014 20:44
ЗАДОВБАЛИ. Звинувачуєте чинуш в некомпетентності, бездіяльності та хабарництві, самі ж лише ляпаєте язиком та безпідставно зводите наклепи на людей. ЯКЩО МАЄТЕ ДОКАЗИ - БІГОМ В ПРОКУРАТУРУ. ЯКЩО МАЄТЕ ДОКАЗИ І ВИ ЩЕ НЕ В ПРОКУРАТУРІ, ТО ВИ ПОСІБНИК ТОГО ХАБАРНИКА. Доказів нема - то стуліть писок, бо в Європі, демократичних цінностей якої ми так прагнемо, Ваші слова сприймались би як брудний наклеп та приниження людської гідності і суворо карались згідно закону. Для тих, хто "не в"їхав" у зміст мого коменту і зараз активно буде мінусувати наголошую, що захищаю не чиновників, а той факт, що за свої слова завжди потрібно відповідати, а не ховаючись за ніком безпідставно обливати помиями усіх службовців. Навіть тих, які дійсно прийшли на цю роботу з прагненням щось змінити у цій країні і, яких беручи до уваги їх зарплати, ніким крім ентузіастами не назвеш.
Дончанин до Церковна миша Показати IP 12 Вересня 2014 21:09
А как он пойдет в прокуратуру, если он сам дал взятку, т.е. сам совершил уголовное преступление? А если он пойдет в прокуратуру с заявлением, что с него требуют взятку, то какова вероятность того, что прокуратура среагирует на это заявление? В реальности при Кучме было необходимо давать взятку начальнику, а при Ющенко - начиная с уборщицы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus