USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині побудують 9 сільських амбулаторій

17 Жовтня 2018 22:10
На Волині у сільських місцевостях планують побудувати дев’ять амбулаторій.

Селекторна нарада щодо стану реалізації реформи сільської медицини відбулася 17 жовтня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

З його слів, до мережі закладів сільської медицини ввійшло більше 5 тисяч амбулаторій. 513 об’єктів – це нове будівництво. В розрізі регіонів їх кількість різна. Однак, будівництво в областях знаходиться на різних етапах.

Зокрема, аналізуючи загальну картину реалізації проекту, лідерами є Дніпропетровська, Харківська, Кіровоградська, Рівненська і Луганська області. Натомість, серед аутсайдерів – Львівська, Закарпатська, Чернігівська, Одеська та Чернівецька області.

Зі слів заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, на Волині планують будівництво 9 амбулаторій. Тож нині відібрано 9 земельних ділянок, з яких 5 – у об’єднаних територіальних громадах. Усі земельні ділянки розташовані на доступній відстані від наявних об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитячих садочків, медичних закладів) та адмінбудинків.

“Усі 9 проектів щодо будівництва амбулаторій мають експертний звіт. Нині вже оголошено тендер на будівництво трьох амбулаторій у селах Піща, Прилуцьке та Затурці. У найближчий час очікуємо початок тендерних процедур щодо решти шести амбулаторій у селах Піщане, Троянівка, Вишнів, Дубечне, Бірки та Прилісне”, – повідомив Валентин Цьось.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 18 Жовтня 2018 07:33
А хто в них буде працювати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus