USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На Волині відкрили клініку для лікування безпліддя

28 Квітня 2011 13:33
На Волині з’явилась перша клініка репродуктивної медицини, яка допомагатиме безплідним подружнім парам народжувати дітей – заклад функціонуватиме на базі обласної клінічної лікарні у селі Боголюби під Луцьком.

До офіційного відкриття клініки у четвер, 28 квітня, волинські медики приурочили науково-практичну конференцію, на якій обговорили нові репродуктивні технології в акушерстві та гінекології.

Як розповів під час конференції заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк, раніше безплідні волинські пари змушені були звертатись за допомогою до репродуктивних центрів Києва та Львова. Це створювало волинянам зайві незручності.

Але відтепер безплідні сім’ї, які мріють народити здорову дитину, зможуть лікуватись у клініці «Боголюби», яку відкрили за допомогою київської клініки репродуктивної медицини «Неомед».

«Генератором ідеї був голова Волинської обласної адміністрації Борис Клімчук. Це черговий вдалий приклад державно-приватного партнерства», – зазначив Курилюк.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк додав, що у нововідкритій клініці застосовуватимуть нові та дієві репродуктивні технології запліднення, завдяки яким «проблемні пари» отримають можливість народжувати здоровий дітей.

Пацієнти клініки зможуть отримати висококваліфіковане обстеження: ультразвукове дослідження, кольпоскопію (безболісний метод клінічного гінекологічного дослідження за допомогою спеціального оптичного приладу), гістеросальпінгографію (метод рентгенологічного обстеження матки і маточних труб за допомогою введення в них рентгеноконтрастної речовини), повний обсяг лабораторної діагностики, спермограму.

Довідково:

За інформацією прес-служби Волинської ОДА, на Волині мешкає 587 тисяч жінок. З них 287 тисяч – репродуктивного віку, ще 22 тисячі – дівчат-підлітків. Кожен п’ятий шлюб безплідний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Hunter Показати IP 28 Квітня 2011 21:56
Наша перша дитина народилася завдяки клініці у Києві у 2004 році. Дай Боже цьому починанню на Волині "зелене світло".
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2011 23:18
Це добре, але знову Климчук робить черговий піар. Всі ці технології (в повному наведеному у статті обсязі) вже декілька років використовуються у Луцьку, тільки не так відкрито і без допомоги київлян.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus